Този уикенд от 13 май, петък, до 15 май, неделя,

...
Този уикенд от 13 май, петък, до 15 май, неделя,
Коментари Харесай

София се превръща в малка Италия

Този уикенд от 13 май, петък, до 15 май, неделя, София ще се трансформира в „ дребна Италия “, като преобрази напълно един от емблематичните площади в центъра. Столичани и гостите на града ще могат да „ пътуват “ до Италия като посетят Piazza Moretti, по-известeн като площад Славейков. Повод за трансформацията е приветстването в България на обичаната бира на италианците – Birra Moretti, която ще зарежда софиянци с италианския метод на живот и умеенето за приятност от дребните неща в живота от петък до неделя, в това число.

В сърцето на италианския живот се крие неписаното предписание, че насладата от положителната храна постоянно е споделена в добра компания и с добра бира. За да потопи столичани в това странствуване, Piazza Moretti ще се трансформира в същински фестивал на италианската просвета, като предложи на посетителите най-хубавото от света на кухнята, музиката, заниманията и пивото.

Още със старта на събитието в петък от 17:00 часа един от най-известните италиански шефове у нас – Лео Бианки ще разкрие тайните на приготвянето на достоверна паста в специфична проява. Гостите на Piazza Moretti ще могат да се насладят още на обичайната пица и прясно изпечени панини, които да им донесат цялостно самодоволство с глътка от обичаната италианска лагер бира. В правенето на тези изкушения, италианците постоянно прибягват до достоверните предписания на така наречен „ nonna “ [от италиански език – баба], които са непокътнати като традиция в фамилията и предават тънкостите за правене на прясна паста или тестени произведения от потомство на потомство. Те са тези фигури във семейството, които имат златни ръце в кухнята и са главните майстори на трапезата на неделните вечери със фамилията. Един същински италиански празник е незаместим без тях, по тази причина те ще бъдат част и от Piazza Moretti през целия уикенд. Кулинарните изненади обаче не свършват с тях, тъй като за десерт обичайната gelato количка ще бъде заредена със специфичен сладолед с усет на Birra Moretti.

Духът на достоверния италиански усет не се крие единствено в рецептата и професионалните кулинарни умения, а и в удоволствието от храната и шерването на качествено време, дружно с близки и другари. Освен изкушения от локалната кухня, феновете на италианската просвета ще могат да вкусят духа на италианската независимост или оня час от деня, който локалните назовават „ Аперитиво “. Това е времето, в което в Италия към този момент работата е завършила и е време за „ по пиво “ и леко предястие в компанията на другари.

Атмосферата през трите дни на събитието ще бъде приключена с италианска музика онлайн. Площад „ Славейков “ пред Столична библиотека ще оживее и с италиански танци, в които всички присъстващи ще имат опцията да се включат. Гостите ще могат да се насладят на италианската атмосфера и да бъдат част от програмата в петък от 17:00 до 22:00 часа, както и в събота и неделя от 12:00 до 21:00 часа.

Подробна информация за събитието, можете да откриете
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР