Този уикенд е първото издание за годината на кампанията Книги

...
Този уикенд е първото издание за годината на кампанията Книги
Коментари Харесай

Първото издание на Книги за смет гостува във Варна тази неделя

 Този уикенд е първото издание за годината на акцията " Книги за боклук “, оповестиха уредниците. Плевен, Велико Търново и Стара Загора ще посрещнат самодейността тази събота, 15 май, от 10 до 13 ч. На идващия ден, неделя, 16 май, " Книги за боклук “ се завръща в град Варна и ще гостува за първи път в Русе.

Регламентът на " Книги за боклук “ е добре прочут – всеки може да донесе кг годна за преработване пластмаса, като в подмяна ще получи книга по желание и отстъпка за артикули на Kaufland. Пластмасата би трябвало да е опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място, а отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.

И тази година към идеята на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books се причислява и Kaulfand България в подтекста на дълготрайния ангажимент на компанията за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки. Компанията ползва в България RЕset Plastic – тактиката против замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland.

Партньори на идното пролетно-лятно издание на акцията по традиция са Българо-американска кредитна банка, Екопак България, общинa Бургас, община Велико Търново, община Кюстендил и община Пловдив.

При провеждането на акцията ще бъдат спазени всички епидемиологични разпореждания. Участниците ще бъдат помолени да съблюдават отдалеченост на опашките за предаване на пластмасата и приемане на книги. Носенето на маски е целесъобразно, само че няма да бъде наложително.

На 5 и 6 юни акцията ще се организира в Пловдив, София, Бургас и Кюстендил.

От първото издание на " Книги за боклук “ през 2013 година до момента вследствие на акцията у нас са рециклирани над 80 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги. Повече информация за самодейността може да откриете на страницата във

За фондация CredoBonum

Фондация Credo Bonum е самостоятелна неправителствена организация, учредена през 2006 година ориентирана към планове и начинания, допринасящи за позитивна смяна в области като просвета, екология, резистентност, запазване на околната среда и други

За издателство SmartBooks

Кампанията " Книги за боклук " е основана по концепция на издателство Смарт Букс през 2011 година То е познато на своите другари с неговите книги за пътешествия и с типичен детски издания. Мисията му е обвързвана с опазването на природата и четенето на хубави книги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР