Този текст не е коалиционно споразумение, защото ние не сме

...
Този текст не е коалиционно споразумение, защото ние не сме
Коментари Харесай

Румен Христов: Текстът за съгласуване не е коалиционно споразумение, защото не сме коалиция

„ Този текст не е съдружно съглашение, тъй като ние не сме коалиция. Това е един механизъм, по който да урегулираме взаимоотношенията сред тези, които поддържаме кабинета и самия кабинет. Чух, че никой няма право да се намесва в работата на Министерския съвет и работата на министрите и дано подчертая, че министрите са политически фигури, тъй като извършват политиките на болшинството. Когато едно болшинство застава със своята парламентарна група, в тази ситуация – ГЕРБ/СДС и носи отговорност за това ръководство, несъмнено ще има право на парламентарен надзор. Това съобщи Румен Христов, водач на Съюз на демократичните сили, пред NOVA NEWS малко откакто министър председателят Денков разгласи, че е изпратен текст за координиране на съдружно съглашение.

По същия метод бих коментирал и търсенето на механизъм за значимите назначения в изпълнителната власт – да знаем за какво на този пост се избира този, а не някой различен претендент.

„ Земеделският министър Кирил Вътев се намира в доста деликатна обстановка, само че трябваше да се откри баланс сред производители,  преработватели и консуматори ”, изясни Христов.

Относно идния митинг от българските зърнопроизводители, той сподели: „ Те са доста мощна конструкция, даваме си сметка, че недоволството ще бъде огромно. Разполагат с техника, която може да блокира всеки пътен сектор, граница и така нататък, само че тази техника беше закупена с помощ от Европейски Съюз – 50% за всеки комбайн, сеялка, пръскачка и така нататък Сега, когато би трябвало да проявим взаимност с Европейски Съюз и с Украйна, не трябва да забравяме какво получи браншът, с цел да имаме това зърнопроизводство ”.

 

Запитан има ли риск от събаряне на кабинета поради недоволството на зърнопроизводителите, той изясни, че постоянно има риск, само че би трябвало да има разговор. „ Други браншове и други производители губят от украинския импорт и за тях няма дотации ”, сподели Румен Христов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР