Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа

...
Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Главчев избра министри, за които има съмнения дали ще осигурят честни избори

Този длъжностен кабинет е провокация към втората по величина политическа мощ „ Продължаваме промяната “, съобщи пред БТВ Лена Бориславова.

„ Ако в действителност е имал личен избор при нареждането на този кабинет, Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС и остави в него тези министри, които от наша позиция бяха мощно подложени на критика поради подозрения в това, че те ще обезпечат почтени и самостоятелни избори. А точно министърът на електронното ръководство и вътрешният министър “, съобщи Бориславова.

По думите ѝ съставът на този длъжностен кабинет е освен политически недопустим за Политическа партия, а е мощно провокативен и повдига извънредно доста озадачаващи въпроси във връзка с трите огромни абсурда сега.

„ Първият огромен скандал е обвързван с „ Турски поток “ и енергетиката, а другият е обвързван със обстановката в правосъдната система ", добави тя.

За Лена Бориславова измененията в Конституцията са положителни и те реализират задачата на Политическа партия президентът да не може едностранно и без никакъв надзор да избира кой да бъде длъжностен министър председател.

По отношение на Калин Стоянов тя съобщи, че не може да има митинги, да има рецензии по отношение на неговата работа и да отхвърля да дава отговор на въпросите на депутатите в Народно събрание и по-късно Димитър Главчев да го назначава.

Във връзка с оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, Бориславова съобщи, че не е обикновено в европейска страна тя да се желае по този метод и да се подлага на напън от прокуратурата.

„ Прокуратурата прави закононарушение. Не може страната да бъде превзета от дълбоките структури на предишното по този метод “, добави Лена Бориславова.

На въпрос дали след изборите Политическа партия са подготвени да седнат на една маса с ГЕРБ-СДС още веднъж за договаряния, Бориславова съобщи: „ Докато от името на ГЕРБ на тази маса сяда Делян Пеевски, ние не можем да продължим диалози с тях “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР