Този праисторически артефакт – вероятно част от неизвестно устройство –

...
Този праисторически артефакт – вероятно част от неизвестно устройство –
Коментари Харесай

Загадъчният диск Сабу – артефакт на мегалитната енергия

Този праисторически артефакт – евентуално част от незнайно устройство – е открит през 1936 година от египтолога Уолтър Браян Емери в гробницата на древноегипетския служител Сабу (3100–3000 година пр.н.е.), която се намира недалече от Сакара.

Според археолозите Сабу е бил наследник на фараона Хор Анеджиб (петият фараон от първа династия в Древен Египет) и бил админ на провинция, наречена „ Звездата на фамилията на Хор “. Погребалната камера, в която е открит загадъчният артефакт, е била цялостна с разнородни съдове, каменни ножове, стрели, няколко медни инструмента и фрагменти от чаши от шисти.

Диаметърът на диска Сабу е 61 сантиметра, дебелината – един сантиметър, като в центъра доближава 10,6 см. Той е направен от доста нежен материал, който изисква огромно майсторство, налично за единици даже през днешния ден. Според учените това изобретение повдига редица значими въпроси, които могат да преобърнат нашата визия за историята.

 Дискът Сабу Какво е било предназначението на диска Сабу?

Превъзхождали ли са античните египетски технологии актуалните?

Защо преди 5000 години античните египтяни са основали обект с такава комплицирана конструкция?

Как е могла цивилизация, чиито майстори нормално са употребявали за работа каменно длето (според изказванията на учените), да развие техника, която да е разрешавала да се изрязват такива комплицирани форми на толкоз нежен материал?

Защо античните египтяни са изразходвали такива огромни старания за основаването на обект, в случай че той не е изпълнявал някоя значима, характерна функционалност?

Очевидно дискът Сабу преди 5000 години е играл значима роля. Египтолозите са предложили няколко теории в опит да обяснят неговото предопределение, само че нито една от тях не е в положение да изясни комплицираната му конструкция.

В дадения случай учените са се сблъскали с артефакт от отричаната от тях високоразвита антична технология – мегалитната сила. Всъщност това изобретение повдига редица значими въпроси, които могат да извърнат освен визиите ни за историята, само че и за физиката.

 

Как е работил дискът?

Създателите на мегалитите са били огромни експерти в региона на вълните и резонанса. Мегалитната сила се базира на обемни резонатори.

Обемният резонатор съставлява резонансна колебателна система, в която са минимизирани загубите на сила. Създателите на мегалитите са разглеждали елементарния обемен резонатор като размер на вещество с избрани физико-химични свойства, стеснен от затворена или съвсем затворена повърхнина, чиито форма и размери са съгласувани с потреблението на еластичната акустична вълна и резонансните свойства на физико-химичните свойства на веществата.

Обемният резонатор е извънредно елементарен апарат, официално прочут като въздържан излъчвател. Например мобилен телефон, подложен в резонатор, се чува от огромна публика.

На фотосите се вижда добре по какъв начин силата на еластичната акустична вълна основава рисунка от пясък върху лист ламарина. Формата на рисунката се задава от дължината на еластичната акустична вълна.

 дискът Сабу Формата на централната част на диска и неговите лопатки демонстрират неговото функционално предопределение.

 дискът Сабу Главният детайл на мегалитната сила – вода – е запълвал диска.

 дискът Сабу Вълните са диктували формата и размерите на диска. Дискът Сабу несъмнено се явява резонаторна система.

Особеността на всяка резонаторна система (получаването на стоящи талази в резонатора) се състои в това, че тя може да работи на разнообразни дължини на вълните, основното е в дължината на резонатора да се вмества цяло число на дължините на полувълните, т.е. можем да имаме няколко кратни честоти, да вземем за пример 434 Хц, 868 Хц, 1302 Хц и така нататък Следователно няма смисъл да се привързваме към съответна дължина на вълната, можем да изберем нужния мод.

Необходимо е да се обърне внимание на следното. Върху повърхност еластичната акустична вълна основава четири листа талази, съгласувайки силата на мода на вълните във фаза и противофаза.

Дискът Сабу има три лопатки. Затова силата на мода на еластичната акустична вълна, одобрявана от лопатките н диска основава три противофазни мода в чашата на диска. Така за сметка на формата на диска се осъществил вълново взаимоотношение с отвесната – гравитационна съставния елемент. По-рано е било открито, че вълновото енергийно взаимоотношение с гравитационния декор на Вселената разрешава благодарение на резонанса на физико-химичните свойства на веществата да се отдели и получи спомагателна сила в устройството.

Да съпоставим размерите на диска Сабу с вълните, употребявани в мегалитната сила.

Диаметър на диска – 61 см, побира 50 талази по 1,22 см и добре подхожда на 20 см еластична акустична вълна. Бягащите талази предават силата. Централният цилиндричен резонатор с височина10,6 см добре подхожда на 20 см еластична акустична вълна. Той също побира 6,666… талази по 1,59 см. Това обезпечава необятен набор на лъчение в този диапазон.

Този необятен набор на вълнова сила влияе върху лопатките на диска, които при разработване са настроени на резонанса на заложената акустична вълна. Енергията на еластичната акустична вълна провокира резонанс на физико-химичните свойства на О-Н на водата, а те предават нейните физико-химични свойства на Si-O на силиция, а физико-химичните свойства на ФХС Si-O на силиция предават нейните физико-химични свойства на О-Н на водните пари на централния цилиндричен резонатор. Така на вълново равнище се затваря позитивната противоположна връзка.

Също би трябвало да се обърне внимание на дръжките на диска. Те образуват тор по периметъра на диска, в който еластичната акустична вълна основава моди на шептящите галерии (моди на шептящите галерии са резонансни стоящи талази, които могат да се възбуждат в ососиметрични системи заради резултата на цялостно вътрешно отражение и явяващи се естествени моди на системата). При това диаметърът на дръжките на диска дефинират дължината на възбужданите в него талази. За елементарен вид съмнения е особено това, че личната периодичност или дължината на вълната на кръглия резонатор се дефинира единствено от неговия диаметър:

 D = λ /1,3 или λ = 1,3 D

Така в диска Сабу протича в допълнение напомпване на вълновата сила във физико-химичните свойства на Si-O на силиция.

Дискът Сабу е изпълнявал функционалността на възбудител на вълните, употребявани в мегалитната сила.

 

Извод

Дискът Сабу се явява генератор на вълновото резонансно напомпване на силата във физико-химичните свойства на Si-O на силиция. Дискът Сабу образно показва по какъв начин посредством потребление на съществуващи в природата физични процеси, на свойствата на веществото и неговата форма се получава мегалитна сила.

Еnergyvacuum

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР