Този път коронавирусът заразява много по-бързо сравнение сравнения с пика

...
Този път коронавирусът заразява много по-бързо сравнение сравнения с пика
Коментари Харесай

Този път заразата е чудовищно по-бърза, вижте резултатите

Този път коронавирусът заразява доста по-бързо съпоставяне съпоставения с пика през есента. Това е повода за затварянето в София от събота, сподели шефът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев.

" За София имаме 21 000 позитивни случая, от тях единствено за март инфектираните са 9 000. Броят на позитивните медици е 163, а на контактните деца 2957. Броят на контактните възпитаници също е доста висок. На база тези данни се дават предложенията за затваряне ", сподели още той.

" Изправени сме пред същата обстановка като през октомври и ноември, само че в този момент нещата се движат по-бързо. Заразата в София е доста по-бърза от предходния пик. Поради тази причина се опитваме оптимално бързо да вземем превантивни ограничения ", добави доктор Пенчев

" Във всички лечебни заведения легловата база е увеличена, само че натискът е голям ", разяснява още шефът на СРЗИ.

Това, което предлагаме е да се затворят МОЛ-овете, комерсиалните центрове, фитнесите и заведенията за 14 дни. Ще предложим стягането на ограниченията да стартира от събота, разкри доктор Данчо Пенчев

Предлага се краткотрайно затваряне на казина, танцови зали, театри и други места за културни мероприятия, само че на фризьорски салони - не.

" Броят на инфектираните и приетите в болница деца демонстрира всичко ", отговори шефът на СРЗИ на въпрос по какъв начин управляващите преценят къде има огнища на болест.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР