Този път аргументите на Шолц в подкрепа на позицията му

...
Този път аргументите на Шолц в подкрепа на позицията му
Коментари Харесай

Шолц се опасява, че ракетите Таурус може да бъдат използвани за нападения срещу Москва

Този път причините на Шолц в поддръжка на позицията му бяха, че създадените в Германия ракети евентуално могат да бъдат употребявани против цели в съветската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Таурус " с обсег от 500 км могат да поразят някоя съответна цел в Москва, в случай че се употребяват погрешно ", сподели политикът.

Шолц добави, че " при цялата дипломатическа абстрактност, други (страни) също се погрижиха да знаят къде тъкмо попадат оръжията (им) ". В случая с Германия това би означавало включване на немски специалисти по ракетно програмиране, с цел да се подсигурява, че ракетите няма да летят към неверните цели , уточни Шолц. Германският канцлер няколко пъти съобщи, че техните ракети са доста по-комплексна система от френските и английските.

" Вярвам, че е невероятно. От самото начало ясно споделих: няма да има немски, натовски бойци в Украйна и позицията ми остава непроменена ", акцентира още канцлерът.

Шолц уточни, че НАТО и обособените съдружници не би трябвало да стават част от спора .

" Ще предотвратим ескалация, война сред Русия и НАТО ", акцентира политикът.

Той също по този начин призна, че е бил нервиран от рецензиите против него, за решението си да не изпраща ракети " Таурус " в Украйна, защото мнозина не помнят, че Берлин е изпратил " доста повече от това ". Германия е вторият по значителност снабдител на оръжие за Украйна и в случай че американският Конгрес се провали в опита си да гласоподава отпущането на още пари за Киев, Германия ще оглави листата на донорите. Канцлерът изброи редица оръжейни системи, които Берлин е изпратил, наред с други сътрудници, измежду които танкове, реактивни системи за залпов огън, Противовъздушна отбрана установки и други.

В същото време, в отговор на един от присъстващите, който се оплака, че Германия избира да продължи военната помощ за Украйна, вместо да търси дипломатически способи за споразумяване на спора, Шолц акцентира, че Германия " би трябвало да отговори на незабавната обстановка ", основана от това, че най-голямата страна в Европа се пробва да промени границите, като атакува друга страна. Канцлерът също така изрази противоречие с изказванието, че Берлин не употребява дипломатически средства и напомни, че неведнъж е разговарял с Путин, което обаче не е дало позитивен резултат.

Това е 12-тия сходен Обществен разговор, в който взе участие Шолц. Този път канцлерът отговаряше на доста въпроси за Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР