Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет. Това обяви

...
Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет. Това обяви
Коментари Харесай

Дани Каназирева пред ФАКТИ: Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет

Този парламент няма капацитет да излъчи нов кабинет. Това разгласи пред ФАКТИ депутатът от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева, откакто кабинетът на Кирил Петков падна. При гласуването на вота на съмнение, който бе импортиран от ГЕРБ-СДС, 123 депутати гласоподаваха „ за “, а 116 „ срещу “.

„ Ние от доста време приказваме, че това държавно управление е най-некомпетентното, което е управлявало страната. То освен няма нито едно съответно решение, по която и да е рецесия, а задълбочи всяка една. Инфлацията е двойна на тази в Европа. Няма съответно решение за цените на горивата, които безпричинно се усилват всекидневно, дори към този момент не и ежемесечно. За цените на електрическата енергия да не приказваме. След 8 дни свършват дребните обезщетения, които бяха отпуснати, които са извънредно незадоволителни и закъснели “, сподели още Каназирева.

Според нея това болшинство се е крепяло на пазарлъци и закани.

„ Видяхте до последно политическата корупция, която се вихри по отношение на народни представители. Това е рисково даже и за страната. Категорично считаме, че сполучливият избор е добър за България “, добави тя.

Относно самото гласоподаване, Каназирева счита, че позицията на опозицията е ясна и всяка партия е гласувала съгласно вижданията си.
„ Ние внесохме вота на съмнение, само че всяка партия си преценя по какъв начин гласоподава. В този парламент, който е с изчерпано доверие, няма здрава основа, няма непоклатимост да се излъчи държавно управление, което да даде непоклатимост на страната “, приключи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР