Този нов кръг олигарси, които израстанха, укрепнаха и възмажаха под

...
Този нов кръг олигарси, които израстанха, укрепнаха и възмажаха под
Коментари Харесай

Калин Тодоров: Олигарсите, укрепнали под крилото на Борисов, махат от хранилката старите вълци

Този нов кръг олигарси, които израстанха, укрепнаха и възмажаха под крилото на господин Борисов, се пробват да изместят от ханилката първото покление, което израстна от групировките, приватизацията, крединти милионери, парите на банки и така нататък Цялата тази сбирщина се вижда избутана от младите вълци, които забогатяха от еврофондове и държавни поръчки. Виждам мощна райдърска офанзива, в която се лишават освен пари, само че и бизнеси.
Това сподели анализаторът и публицист Калин Тодоров в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком. Той разяснява приказката за " Черепа и хунтата ".

В този сюжет виждам три обособени описа. Божков не е самичък. Там са Миньо Стайков, Арабаджиеви, а в този момент и братя Бобокови. Виждам, нагледно казано, една хранилка, която става все по-тясна, тъй като на нея се подреждат от ден на ден хора.

Мисля, че в бюджета към този момент има една сериозна финансова дупка, а това значи, че на хранилката остава все по-малко храна.

Случаят с Васил Божков е доста христоматиен. За да му вземат бизнеса сътвориха държавен монопол, което е антикнституционно. Първо виждаме, че първо беше изработен държавния монопол върху печата, който да избави бизнеса на господин Пеевски, по-късно бе бизнеса на Божков с хазарта, а в този момент и основаването на държавна петролна компания, където виждам Валентин Златев, който да бъде ударен.

Абсолютно нелегално е г-на от Ботевград, Златев, е свободен човек и към него няма никакви обвинявания. Създава се конюнктура, при която да бъде ударен Златев, като попътно бъдат ударени братя Бобокови и Красимир Живков.

Третия сюжет е обещанието на Доналд Тръмп към премиера Бойко Борисов да помогне за оправянето с корупцията. Беше изпратена една госпожа Ким, само че тя някъде изчезна. У нас се заблуждават представителите на Тръмп.

В тази група няма да видите Делян Пеевски, само че Валери Симеонов не споделя, че той ще бъде ударен или пък прокуратурата да разреши перце да падне върху него.

Друг роман, който се вижда е че господин Борисов се е самозабравил, той е бащицата на нацията. Този сюжет за него е комфортен. След рецесията с коронавирус той дава индикации, че ще се оправи с хората от бизнеса.

Когато бъде ударен Валентин Златев ще е друго, тъй като има директна връзка с Борисов, тъй като те имат договорни връзки – „ Лукойл “ има контракт за защита с компанията на Борисов „ Ипон “. Американския дипломат Байърли говореше за това. Но дано не забравяме, че къщата в Барселона е заплатен с пари на „ Лукойл “, платена е с парите на човек, който е работил там. Когато ударят Златев, Борисов ще разбере, че има и различен прикрит сюжет, за който премиера не се досеща.

Васил Божков не трябва да бъде подценяван. Срещал съм се за към половин час с него инцидентно. Беше необичайно и изключително, тъй като той не изглеждаше с богата обща просвета или богат речник, само че изглеждаше извънредно съсредоточен и концентриран, като човек който доста тъкмо отсява зърното от плявата. Много живо си припомням какво усещане ми направи тогава, направи ми злокобно усещане, не трябва да бъде подценяват. Зловещо не с мускули, а с разсъдъка си.

Тошо Тошев, който е другар с Васил Божков беше провел среща сред Божков и Борисов в редакцията на вестник „ Труд “. На мой въпрос към Тошев за какво Божков единственият, който съумява да оцелее отговорът беше доста чудноват, Тошев сподели: „ той е извънредно нечовечен “.

Второто усещане, което ми направи е, че той знаеше прекомерно доста. Много добре знаеше кой кой е в Държавна сигурност и доста добре знаеше всичко за задкулисието. Това бяха двете неща, които бяха доста забавни за мен. И двете неща не би трябвало да разрешават на Борисов да го подценява. Той ще играе до дъно, ще играе ва-банк, просто, с цел да си отмъсти.

Има нещо доста рисково, което не се схваща и което в един миг може да се окаже квинтесенцията на целият случай „ Божков “. Ако Борисов подцени обстановката, а той ще я подцени, в случай че не отговори на Божков даже в случай че би трябвало с оставките на Горанов и Менда Стоянова. Тогава ще се случи нещо, което аз назовавам тирания на каскетурата - господин Пеевски министър ръководител, зад който стои прокуратурата и ДАНС. Тогава нищо чудно той да вземе тотото, тези пари под някаква форма ще станат частни.

Много скоро ще станем очевидци на една гангстерска война, която ще се води с държавни органи. Пеевски си е обмислил доста добре нещата, огромния губещ е ГЕРБ. Не става дума за самия Пеевски, за хората, които стоят зад него, те са огромния паяк.

Вече даже не е толкоз значимо дали имаме или не същинска прокуратура. Скандалът е толкоз огромен, даже в случай че прокуратурата продължи да си затваря очите, това няма да спре до тук. Ние сме част от европейската общественост, съдружници сме на Съединени американски щати, които считат, че закона е над всичко. Има и една госпожа Кьовеши, която още нищо не е споделила. У нас има непознати посолства, които слушат и гледат.

Божков беше свещената крава на прехода. Никой по никакъв метод не го докосваше. Той беше в някаква степен национална горделивост – неговата сбирка представяше България в чужбина. С тази галерия отпразнувахме 10 годишнинаната от влизането ни в Европейски Съюз в Брюксел.

Незабравяйте, че в света несъмнено има несъмнено единствено 50 ритона. Скандал е самичък по себе си е един ритон от сбирката от материално доказателство да попадне в лондонски дилър.

Не бива да се подценява публичното мнение. Българина мълчи дълго и протяжно, само че палачинката се обръща за 2 часа. За 2 часа Тодор Живков от индивида от портрета, който виси на стената, се трансформира в индивида, на който му увисна ченето. Мисля, че западът ще спре да мълчи и нещата по някакъв метод ще се трансформират.

* Калин Тодоров е създател на книгите „ Зад завесата на соца “ и „ Зад завесата на властта “, а в този момент приготвя и „ Зад завесата на демокрацията “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР