Този месец интранетът на испанското Министерство на отбраната е бил

...
Този месец интранетът на испанското Министерство на отбраната е бил
Коментари Харесай

Хакерска атака е засегнала интранета на испанското Министерство на отбраната


 Хакерска офанзива е засегнала интранета на испанското Министерство на защитата

Този месец интранетът на испанското Министерство на защитата е бил злепоставен от компютърен вирус за да се откраднат високотехнологични военни секрети, написа Reuters, базирайки се El Pais. Според източници, водещи разузнаването, зад злонамерените дейности стои друга страна. От самото ведомството са отказали коментар по случая.

Вирусът се е популяризирал посредством имейл и е бил за първи път видян при започване на месец март. Въпреки че е допустимо, той да е участвал неоткрит месеци наред в интранета с повече от 50 хиляди консуматори.

Мрежата не съдържа класифицирана информация, само че в Министерството са обезпокоени, че и други мрежи могат да бъдат наранени от киберзаплахата за приемане на информация, обвързвана със секрети военни технологии.

Разследването на случая към момента не е определило кой е виновен за хакерската атака, като съгласно испанския вестник тя е била прекомерно комплицирана, с цел да бъде осъществена от елементарни хакери. „ Зад нея стои страна “, означават източниците на изданието.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР