Този материал е изключително ефикасен филтър, доказаха учениЕкспериментите с графена

...
Този материал е изключително ефикасен филтър, доказаха учениЕкспериментите с графена
Коментари Харесай

Графенът може да реши проблема с недостига на питейна вода

Този материал е извънредно сполучлив филтър, потвърдиха учени

Експериментите с графена потвърждават отличните му благоприятни условия за филтриране на водата

Освен вероятността да стане конструктивен материал за електрониката на бъдещето, графенът има капацитет да реши казуса с дефицита на питейна вода на планетата.

Оказва се, че графенът е доста ефикасен филтър за вода – по този начин да вземем за пример, този материал разрешава бързо разчистване на водата от всякакво замърсяване, сподели проучване на учени от CSIRO.

Експериментирайки с графена, учените разкрили нови негови благоприятни условия, а точно – да пречиства водата от замърсявания. След сходно пречистване, водата става изцяло годна за приложимост, даже в случай че преди този момент е текла в градската канализация.
още по тематиката
Новият развой на филтриране се назовава Graphair. В него се употребява графенов филм с микроскопични наноканали, които пропущат вода и задържат всички нездравословни за организма субстанции.

Сама по себе си, графеновата система коства няколко пъти по-евтино от всички съществуващи аналози, освен това филтрира по-бързо и по-добре. Изследователите от CSIRO възнамеряват да стартират скоро нови тествания на Graphair – с елементарна водна помпа и мембранен филтър.

Ако технологията потвърди своята успеваемост, това би означавало същински пробив, който ще реши казуса с дефицита на питейна вода, имат вяра откривателите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР