Този финансов успех се дължи на безпрецедентното увеличение на лихвения

...
Този финансов успех се дължи на безпрецедентното увеличение на лихвения
Коментари Харесай

Банките ни глътнаха заедно с парцалите

Този финансов триумф се дължи на невижданото нарастване на лихвения приход, като банките покачват лихвите както по заемите, по този начин и по депозитите. Въпреки че по-високите лихви засягат най-вече компаниите, те се усещат едва от семействата. Приходите от лихви за първите пет месеца на годината доближават 2.281 милиарда лв., до момента в който предходната година за същия интервал те бяха двойно по-малко - 1.350 милиарда лв..

 

Също по този начин, разноските на банките за лихви тази година са доста по-високи - 419 милиона лв., по отношение на единствено 136 милиона лв. предходната година.

 

В последна сметка, чистият лихвен приход на банковата система за първите пет месеца на годината е 1.862 милиарда лв., което съставлява растеж от 53% по отношение на предходната година.

 

Банките също реализират положителни облаги от такси и комисиони, като през първите пет месеца на годината са събрали 602 милиона лв. от разнообразни банкови услуги. През същия интервал предходната година тази сума е била 565 милиона лв..

 

Намалените разноски за амортизация на евентуално неприятни заеми също способстват за по-високата облага. През първите пет месеца на годината, банките отделили 165 милиона лв. за тази цел, до момента в който предходната година тази сума е била 199 милиона лв..

Източник: narod.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР