Този човек трябва да бъде махнат, да му се отнемат

...
Този човек трябва да бъде махнат, да му се отнемат
Коментари Харесай

Морфов за директора на Народния театър: Болен човек, страда от тежка грандомания

Този човек би трябвало да бъде махнат, да му се лишават правата за управителни действия. Този човек е болен, той страда от тежка надутост и „ злотворен егоизъм “. Това съобщи в изявление за " Телеграф " Александър Морфов по адрес на шефа на Народния спектакъл Васил Василев.

Ето и цялото изявление с режисьора:

 

Г-н Морфов, в четвъртък артисти излязоха на митинг във ваша отбрана. Как го приехте?

– Трудно ми е да кажа. Много съм разчувствуван! Излязоха, тъй като съм на страната на истината и правото. Те са ми повярвали, че пазя тези полезности, за което съм им доста признателен, както и за поддръжката. Може би в действителност би трябвало нещо да се направи. Аз станах доста значим напоследък, цялата жълта преса и медии изсипаха какво ли не върху мен. В началото не обръщах внимание. Имам обичана китайска мъдрост „ Какво може да мисли дървото за кучетата, които пикаят върху него “. Опитах се да не влизам в полемики, само че в този момент, когато толкоз доста хора застанаха зад мен, не мога да не кажа най-важното. А най-важното е: ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА съдебна експертиза ЖИВЕЕ!. Трябва нещо да се направи.

– Какво би трябвало да се направи?

– Трябва да се разсънят хората. Нямаме Раковски, Левски, Ботев, само че някой би трябвало да разсъни тези хора против 15-годишната надмощие на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Така повече не може да се живее, а всичките неистини, които слушаме, ще продължат да се сипят и на следващия ден и вдругиден. В бъдеще те няма да признаят своя срам и ще продължат да манипулират хората, да ги изнудват, заплашват, да ги унижават. В провинцията е ужасно. Обаждат ми се от доста театри и ми споделят, че не мога да си показва какво е. Там са поставени правилни на Герб шефове от Христо Мутафчиев, амбициозни некадърници който манипулира всички избори. Хората са наплашени и не смеят и не могат да кажат нищо. Затова моя апел е: Така повече не може да се живее, събудете се хора!

Мислите ли, че ще има смяна и каква би трябвало да е тя?

– Достатъчно е да се разсънят 100 индивида. Те ще разсънят още 1000, а те ще намерят още 10 000.

– Хората се вълнуват дали ще продължат да гледат „ Хъшове “. Има ли подписан контракт, ще се играе ли представлението?

– Нищо не мога да ви кажа. През цялото време той прави номеклатурни номера, със прекъсване на авторските права, с стартиране на авторските права. Като че ли този човек не се интересува каква и какъв брой аудитория ще има в театъра. Той смъква мои представления, които са продадени изцяло по 800 индивида, единствено и единствено, с цел да ме унизи, да ме изкара отговорен. Продължава да смъква и други представления, очевидно има толкоз огромен чадър, че не му пука дали ще има аудитория. Това е една ченгеджийска организация, която ръководи Народния спектакъл. Той е не запомнил едно нещо, че този спектакъл се споделя НАРОДЕН. Театърът на народа на хората, които имат потребност от спектакъл!. Той реализира плана „ Малкович “ за хора, които могат да си разрешат билети по 400 лева Те какъв брой са? Едно семейство от четирима души 1600 лева би трябвало да даде, това е извънредно. Ако би трябвало театъра да е национален, би трябвало да е и процентно спазена цената на билета. Имаме 5% богати хора, което значи, че трябваше да има 5% скъпи билети, всички останали трябваше да са десетократно по-малки. Ако ще и целия Холивуд да пристигна тук, това не е частно-финансово дружество.

– Какво би трябвало да се случи от ттук-нататък?

– Този човек би трябвало да бъде махнат, да му се лишават правата за управителни действия. Този човек е болен, той страда от тежка надутост и „ злотворен егоизъм “.

– Кой би трябвало да е началник на Народния спектакъл съгласно вас?

– Шеф би могъл да бъде Георги Господинов, Захари Карабашлиев. Най-добрите шефове на театъра са били най-известните писатели.

– А вие?

– Аз нямам упоритост да се занимавам с това. Мога единствено да оказвам помощ и да развъртвам това, което един естествен шеф и човек би могъл да прави. Театърът би трябвало още веднъж да стане НАРОДЕН. Навремето с Павел Васев и Милица Трайкова преди и след празници правехме специфични промоции и всички билети костваха по 5 и 10 лева. Тогава залите се пълнеха на 150%, имаше опашки до „ Раковска “.

– Какво изпитахте чисто прочувствено откакто разбрахте, че сте уволнен?

– Чувствам се доста ранен, само че жив. Продължавам да мисля за постановките, които желая да направя без значение къде, тъй като не съм благоприятен за Народния спектакъл, без значение, че в България съм работил единствено в него и съм му дал всичко, на което съм кадърен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР