Този бърз технологичен напредък оказва огромно влияние и върху индустрията

...
Този бърз технологичен напредък оказва огромно влияние и върху индустрията
Коментари Харесай

Човекът срещу изкуствения интелект – кой е по-добър на финансовия пазар

Този бърз софтуерен прогрес оказва голямо въздействие и върху промишлеността на финансовите услуги като банкиране на дребно, пенсии или персонални вложения. AI все по-често се появява и в „ подмолни ” процеси, свързани с финансите, като киберсигурност, битка с прането на пари или инспекции на клиента.

Сред всички тези триумфи един аспект сякаш липсва – по какъв начин AI прави пари на финансовите пазари. Ново изследване, оповестено в International Journal of Data Science and Analytics, хвърля малко светлина върху въпроса дали AI е по-добър от хората в тази област.

Някои профилирани капиталови компании и хедж фондове заявяват, че употребяват AI при взимане на капиталови решения, само че не дават информация за резултатите. От друга страна, университетски проучвания неведнъж оповестяват за доста точни финансови прогнози въз основата на AI. На доктрина тези прогнози биха били извънредно сполучлива основа за капиталови тактики. И въпреки всичко наподобява това не се случва. Защо е по този начин? Дали повода е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР