Toyota реши да прекрати производството на марката Camry на родния

...
Toyota реши да прекрати производството на марката Camry на родния
Коментари Харесай

Toyota уби Camry в Япония след 43 години, за да се фокусира върху SUV и кросоувъри

Toyota реши да приключи производството на марката Camry на родния си пазар в Япония. След 43 години седанът с четири порти е съумял да смени над 21 милиона бройки по света, като 1,3 милиона от тях са в Япония. Но наподобява, че локалните консуматори просто към този момент не се интересуват от средноразмерния седан, като през 2022 година от предните елементи на японските дилъри ще излязат едвам 6000 автомобила.

Местният пазар в последно време се ориентира повече към SUV и миниванове, оставяйки седана на студено. И до момента в който братът на Camry с сходна цел, Crown, ще продължи да съществува под формата на седан, SUV и кросоувър, се схваща, че японската Toyota няма повече потребност от прозвището Camry. Nikkei Asia оповестява, че дилърите на Toyota към този момент са били известени за края на Camry, а производството за локалните консуматори ще завърши в края на годината. Повечето дилъри към този момент са спрели да одобряват поръчки, като продажбите се стопират поетапно.

 width=

Почитателите на Camry отвън Япония обаче могат да въздъхнат с облекчение - новите модели Camry ще продължат да се продават и създават за над 100 задгранични пазара, в това число Съединени американски щати. В Съединени американски щати Camry се класира като най-продаваният автомобил в продължение на 15 поредни години, от 2001 година насам.

Сегашното потомство се появи пред северноамериканските клиенти през 2017 година и се чака нов модифициран модел (вижте нашия умозрителен рендър тук ), който се чака да вземе стилистични насоки от кросоувъра Crown и последния Prius. Макар да е правилно, че доста консуматори в Съединени американски щати избират SUV и кросоувъри пред скромния седан, чака се Camry да се задържи към този момент, тъкмо както директният му съперник Honda Accord получи съществено обновяване предходната година.

 width=

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР