Toyota призна официално, че е извършено фалшифициране на резултатите от

...
Toyota призна официално, че е извършено фалшифициране на резултатите от
Коментари Харесай

Японски автогигант фалшифицирал краш тестове

Toyota призна публично, че е осъществено подправяне на резултатите от краш тестванията на няколко модела и ще организира лично следствие. Това се споделя в официално изявление от името на ръководителя на борда на шефовете на концерна Акио Тойода. Манипулации с проби за сигурност са осъществени от чиновници на Daihatsu, марка благосъстоятелност на японския автомобилен гигант.

От Daihatsu също публично също признават фалшификацията на резултатите. Според компанията, по време на теста за непряк конфликт на четири бюджетни модела, са употребявани различни панели на вратите на тестовите транспортни средства, с цел да се понижи рискът от пострадване, когато страничните въздушни възглавници са отворени. На серийните машини няма такива панели.

Резултатите от тестванията са фалшифицирани за моделите Toyota Yaris Ativ, Toyota Agya, Perodua Axia и различен неназован модел, които се продават единствено в Азия.

Те навлязоха на пазара не под марката Daihatsu, само че тази компания се занимаваше както с създаването, по този начин и с тестването на колите, написа " 24 часа ". Общо, съгласно публични данни, концернът е съумял да продаде към 88 хиляди автомобила от тези модели в страните от Азиатско-тихоокеанския район.

Daihatsu твърди, че резултатите от теста са били манипулирани без присъединяване на управлението на компанията. То научили за обстановката от осведомител през април тази година, след което почнало авансово следствие, при което обстоятелствата се удостоверили. Доставките на евентуално рисковите коли са спрени и се възнамеряват повторни краш проби.

Акио Тойода сервира публично опрощение от името на концерна и сподели, че резултатите от подробното следствие ще бъдат оповестени неотложно.

Един от моделите от рисковата група Toyota Agya е предопределен за азиатските пазари, само че доставките на новото потомство хечбек ще стартират едвам това лято. През март Agya получи " подгрята " версия на GR Sport с по-агресивен аеродинамичен пакет и друго окачване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР