Toyota Motor Corporation разработва стационарна система за съхранение на батерии

...
Toyota Motor Corporation разработва стационарна система за съхранение на батерии
Коментари Харесай

Toyota: Батериите от е-модели ще се използват за съхраняване на енергия

Toyota Motor Corporation създава стационарна система за предпазване на акумулатори дружно с енергийния снабдител Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCO). Батериите в електрифицираните модели на Toyota ще оказват помощ да се съхранява сила от възобновими източници и тя да се употребява в дълготраен проект – даже когато няма вятър или слънце.

Постоянното увеличение на електрифицираните транспортни средства по пътищата последователно усилва и търсенето на електрическа енергия. Системите за предпазване са от решаващо значение за устойчиво и стабилно енергоснабдяване. Ако от вятърна и слънчева сила се генерира повече зелено електричество, в сравнение с е належащо, то може да бъде събрано и още веднъж предоставено по време на ниското им произвеждане. По този метод пиковите натоварвания ще се балансират и енергийният преход ще се предизвиква.

Системата за предпазване на акумулатори, създадена от Toyota и Tepco, има потенциал от към три мегаВатчаса (MWh) - с мощ от един мегават. Батериите в електрическите транспортни средства на Toyota са комбинирани със система за ръководство на силата и друго съоръжение, наред с други неща, с цел да преобразуват непрекъснат ток в изменчив ток и по този метод да могат да зареждат електрически устройства с електричество. Използват се общи оперативни технологии и се съблюдават най-високите стандарти за сигурност.

Системата за предпазване на акумулатори ще бъде конфигурирана във вятърния парк " Eurus Tashirotai " покрай японския град Казура това лято. От есента участващите сътрудници желаят да тестват работата и продуктивността на системата и да проучат степента, в която тези системи могат да бъдат употребявани икономично.

По пътя към общество с неутрална въглеродна подвижност, Toyota ще работи и с Toyota Industries, Toyota Tsusho и Denso за потребление на безвредни, издръжливи, висококачествени, евтини и високопроизводителни акумулаторни акумулатори за електрифицирани транспортни средства като част от кръговото стопанска система. След първия си " живот " батериите с високо напрежение ще могат още веднъж се употребяват, да вземем за пример, в системи за предпазване на сила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР