Toyota Motor Corp работи върху електрическа кола, захранвана от нов

...
Toyota Motor Corp работи върху електрическа кола, захранвана от нов
Коментари Харесай

Toyota разработва електрическа кола с нов тип батерия

Toyota Motor Corp работи върху електрическа кола, захранвана от нов вид батерия, която доста ще усили дистанцията за шофиране и ще понижи времето за зареждане. Планът е продажбите да стартират през 2022-а година, оповестява японският всекидневник Chunichi Shimbun.

Новата електрическа кола на японския авто производител ще бъде издигната на напълно нова платформа и ще употребява акумулатори в твърдо положение, които ще разрешат тя да бъде зареждана единствено за няколко минути, написа вестникът.

За съпоставяне, сегашните електрически транспортни средства, които употребяват литиево-йонни акумулатори, имат потребност от 20-30 минути, с цел да се презаредят даже и с бързи зарядни. Също по този начин, дистанцията, което нормално могат да изминат е сред 300 и 400 км.

Toyota е решила да продава новият модел коли в Япония, най-рано през 2022-а година.

Говорителката за Toyota, Кая Дои, сподели, че от компанията няма да разясняват избрани проекти за произвеждане, само че добави, че имат за цел да комерсиализират батериите в твърдо положение до началото на 2020-те години.

Най-големият производител на коли в Япония се пробва да настигнат водачите в електрическите транспортни средства като Nissan и Tesla, защото колите захранвани с акумулатори набират известност по целия свят като използвана опция на обичайните коли.

Дали Toyota ще успее да надскочи съперниците си остава да бъде забелязано, написа Reuters, тъй като всеобщото произвеждане изисква доста по-строги равнища на надзор на качеството и надеждността.

" Има огромно разстояние сред лабораторията и производството ", сподели автомобилният анализатор за капиталовата банка,CSLA, Кристофър Рихтер. " 2022-а година е надалеч и доста неща могат да се трансформират в това време. "

Колко бързо новите електрически коли ще напреднат, зависи също и от цените на батериите, прибавят от Reuters.

Други производители на коли като BMW също работят по създаването на акумулатори в твърдо положение, стремейки се да доближат всеобщо произвеждане в идващите 10 години.

Батериите в твърдо положение употребяват твърди електролити вместо течни, което ги прави по-безопасни от литиево-йонните акумулатори, които се оферират на пазара сега.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР