Toyota Motor Corp и Suzuki Motor Corp заявиха, че планират

...
Toyota Motor Corp и Suzuki Motor Corp заявиха, че планират
Коментари Харесай

Toyota и Suzuki в партньорство при електрическите автомобили

Toyota Motor Corp и Suzuki Motor Corp обявиха, че възнамеряват да създават електрически транспортни средства и компактни коли, с цел да се конкурират по-добре с бързо изменящите се технологии в международната автомобилна промишленост.

Споразумението се основава на партньорство сред двете японски компании, оповестено през 2017 година, съгласно което Toyota оказва помощ на Suzuki да развива и продава електрически коли в Индия, до момента в който Suzuki оказва помощ на Toyota да усили наличието си на бързо растящия индийски пазар.

Според последното съглашение, Suzuki ще употребява хибридни системи за коли, продавани в международен мащаб, от Toyota, която е пионер в производството на хибридни коли с модела си Prius преди повече от 20 години.

Хибридните коли на Suzuki за индийския пазар ще са с мотори и акумулатори, създадени от Toyota. В допълнение, Toyota ще създава електрически транспортни средства въз основата на своя RAV4 SUV и Corolla за Suzuki на европейския пазар.

В подмяна на това Suzuki ще създава два компактни модела за Toyota в Индия, основани на моделите й Ciaz и Ertiga, и ще доставя Toyota с бензинови мотори за компактни модели коли, продавани в Европа.

Suzuki ще създава и своите модели Baleno, Vitara Brezza, Ciaz и Ertiga за Toyota, които ще се продават в Африка./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР