Той заяви, че още в началото се усещали различия между

...
Той заяви, че още в началото се усещали различия между
Коментари Харесай

Стефан Янев: Има хаотичност в сегашното управление

Той съобщи, че още първоначално се усещали разлики сред него и Петков
Българският парламент гласоподава моята оставка. Взимането на решение за овакантяване на държавното управление е актът на искане на оставка, явно министър председателят взе това решение. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Стефан Янев.

„ Личния диалог няма да го разясня, само че през цялото време, от приемането на предлагането аз да вземам участие в това държавно управление, ние усещахме разлики. Най-общо казано - друга ценностна система. Усещането, че това, което аз постоянно съм се опитвал да върша - да пречупя дейностите си през призмата на публичния интерес, не го срещах в „ тима “, както го назовава министър председателят Петков. Това не беше тим “, разяснява Янев.

Янев разяснява персоналното мнение, изразено от Асен Василев във връзка с договарянията с „ Газпром “:

„ Това е по-скоро задявка. Естествено, че няма да чакам искане на оставки поради изразено друго персонално мнение. Бяхме дружно частично с този екип в първото служебно държавно управление и тогава имах опцията да им покажа, че министър-председателят не е деспот, а пръв сред равни “.

Стефан Янев вижда безредица в настоящето ръководство и даде образец с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на държавното управление.

„ С какъв мандат? Кого осведоми министър-председателят? Направи ли съвещание на Министерският съвет и взе ли той решение? Просто му хрумна и реши, че би трябвало да отиде там. За страдание този вид на проява на пренебрежение към институциите продължава “, съобщи той.

„ Опасно е държавното управление да приказва с два разнообразни гласа за войната в Украйна “, счита Стефан Янев. „ Българските жители са задоволително уплашени от войната и от обстоятелството, че не знаят какво да чакат в обозримото бъдеще. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР