Той увери, че времето щяло да покаже какво ще се

...
Той увери, че времето щяло да покаже какво ще се
Коментари Харесай

Енергийният министър обясни рокадите в „Булгаргаз“ с резултати от проверката на БЕХ

Той увери, че времето щяло да покаже какво ще се промени в сдружението
Министърът на енергетиката изясни решението си за промени в целия ръб на „ Булгаргаз “ със стартиралата инспекция от БЕХ: „ Колегите в резултат на данните, които са събрали, както и някои спомагателни неща и настоящата обстановка с цените на топлоснабдяването, са взели това решение “, сподели Александър Николов в „ Тази събота “ по бТВ.

Той обаче не пожела да каже какво е открила въпросната инспекция, само че означи, че холдингът би трябвало да взема рационални решения за сдруженията под „ неговата шапка “.

„ По-скоро решението е взето на база това по какъв начин е можело да се ръководи сдружението и да се пази публичния интерес “, разяснява Николов.

По думите му няма връзка сред акцията на ДАНС в „ Булгаргаз “ и освобождението на управлението на сдружението, само че означи, че не знае каква е повода за инспекцията на Агенцията.

Николов въпреки всичко уточни, че напоследък доста се е говорило за спомагателни доставки на газ от Азербайджан и е имало писмо, че такива доставки са били вероятни.

„ Относно цената обаче, тъй като сдружението е поело някои задължения, тя не може да подхожда на цената по дълготрайния контракт най-малко до 1 юли 2022 година “, сподели Николов.

Какво ще се промени в „ Булгаргаз “ след промяната на управлението, времето щяло да покаже, сподели енергийният министър.

В министерството преглеждат и вид на прекъсване на доставките на газ поради напрежението сред Москва и НАТО, само че съгласно него подобен вид е малко евентуален, тъй като „ както Европа е подвластна от газа, по този начин и Русия е подвластна от заплащанията за него “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР