Той се казва Франки Запата и направи немислимото - при

...
Той се казва Франки Запата и направи немислимото - при
Коментари Харесай

Човекът, който прелетя с дъска над Ламанша

Той се споделя Франки Запата и направи немислимото - при втория си опит съумя да прелети Ламанша. Какво толкоз ли? Франки прелетя пролива за 22 минути с дъска.

Ховърбордът на Запата е негов дизайн, той има компания за сходни произведения, която се споделя " Запата ".  Във въпросните 22 минути включете и време за презареждане - Франки се спря за малко, с цел да смени резервоара с керосин, и по-късно продължи към Англия.

Неговият Hoverboard Flyboard Air беше показан през 2016 година Това е платформата, на която водачът стъпва и се фиксира върху нея. Устройството употребява четири съществени турбореактивни мотора в центъра, както и два странични мотора с по-ниска двигателна сила за стабилизиране на полета. Ховърбордът употребява керосин като гориво, което се слага в резервоара в раница, носена от водача.

Това знамение лети със 170 километра в час.

Като проява на опциите на своето откритие Франки Запата реши да прелети над Ламанша. Първият опит се организира на 25 юли т.г., само че бе несполучлив, защото при кацане на транспортен съд посред протока, с цел да смени резервоара с керосин, Запата не уцели и падна във водата.

Вторият опит се организира на 4 август и бе сполучлив. Пилотът стартира полета във френския град Сагат и 22 минути по-късно кацна в Дувър, Англия (разстояние по въздуха 36 километра). Запата използва олекотена версия на ховърборда, без странични стабилизиращи мотори.

Други компании също създават сходни лични летящи ховърборди. Например JetPack Aviation сътвори реактивна раница, с която може да ускорява до 320 километра в час, а при започване на 2019 година компанията разгласи, че е почнала работа по реактивен ховърбайк, предопределен за гражданска и военна приложимост.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР