Той разказа за случай на отказано лечение на ХИВ позитивен

...
Той разказа за случай на отказано лечение на ХИВ позитивен
Коментари Харесай

Страшна Стигма! Ако Не Дай Си Боже Пипнеш Хив В България Болниците Те Оставят Да Си Умреш Като Куче!

Той описа за случай на отказано лекуване на ХИВ положителен пациент, който се нуждае от интервенция поради деформиране в региона на носа, което му пречи да диша. Въпреки че мъжът е изпратил запитвания към редица лечебни заведения, половината са му отказали, а от останалите въобще не е получил отговор.

По-рано през май тази година пък мъж с ХИВ е умрял, откакто няколко лечебни заведения са отказали да го лекуват. Според доктор Хасърджиев обаче тази зараза към този момент е изцяло лечима.

" Хората, които са на терапия, са с неоткриваем вирус, те не могат да инфектират нито медицински личен състав, нито половите си сътрудници. Те са изцяло естествени хора, които не се разграничават от всеки различен човек ", изясни лекарят.

Той акцентира, че при лекуване защитните ограничения са едни и същи, без значение дали човек е инфекциозно болен, или не. По тази причина доктор Хасърджиев увери, че в случай че медицинският личен състав съблюдава по този начин или другояче наложителните правила, няма никакъв риск.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР