Той поздрави и всички именици – бъдете здрави и носете

...
Той поздрави и всички именици – бъдете здрави и носете
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов: Честит Никулден, бургазлии!

Той поздрави и всички именици – бъдете здрави и носете името си с горделивост и достолепие

Кметът Димитър Николов насочва привет към всички бургазлии и другари на морския град във връзка Никулден.

„ Скъпи бургазлии,

Отправям към вас своите най-сърдечни поздравления за празничния Никулден.

По добра остаряла традиция още веднъж ще отбележим уместно деня на свети Николай Чудотворец, който е покровител на нашия град. Нека отправим към него молитва да оказва помощ на Бургас, да го пази от беди и да открива положителни хоризонти за неговото развиване.

Никулден е празник, който ни сплотява и ни дава приятното чувство, че имаме щастието да живеем в място като Бургас.

Град с артистичен дух, който е ентусиазъм за музиканти, поети, писатели и художници.

Град, който пази своите остарели обичаи, като в това време гледа решително в бъдещето и е поле за реализирането на доста реформаторски хрумвания.

Град, който през последните години се утвърди като една от най-хубавите туристически дестинации по Черноморието, която предлага на всеки опцията да се допре до богатото ни минало, красивата природата и магията на морето.

Днес с горделивост можем да заявим, че Бургас е новата фестивална столица на България. Всяка година на сцените в града стъпват доста известни актьори и реализатори, които основават трогателен темп на живота.

Бургас се гордее с това, че е град на младежите. Тук те имат все по-добрата опция да получат положително обучение, да се развиват в своето професионално занятие, да основават фамилии и да отглеждат в добра среда своите деца.

Безспорно най-голямото благосъстояние на Бургас са неговите хора. Всички ние сме част от едно огромно семейство, а градът е нашият общ дом. От нас зависи той да бъде комфортен и добре организиран. Знам, че всеки ден мнозина учители, лекари, инженери, създатели, хора от разнообразни специалности и с друго обучение с делата си способстват за положителното на града ни. Това ме прави оптимист, че Бургас има положително бъдеще. Затова употребявам момента, с цел да изкажа своята признателност и самопризнание към всеки един, бил той известна персона или елементарен жител, който с персоналния си образец и съгласно своите благоприятни условия е спомогнал за развиването на Бургас и популяризира неговото име в страната и по света.

Използвам момента да благопожелавам празника на всички именици – бъдете здрави и носете името си с горделивост и достолепие. Пожелавам на риболовците постоянно да се връщат с цялостни мрежи, а на банкерите – да са сполучливи в своите професионални инициативи.

Нека Никулден да укрепва вярата ни в положителното. Да ни прави единни, да ни дава сила, с която да вървим към нови триумфи.

Честит празник, бургазлии и другари на нашия град! “
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР