Хари Вон: Сатанистки неонацист, вкаран в затвора за нови сексуални престъпления, след като беше пощаден като тийнейджър

...
Той получи двегодишна условна присъда заедно с 60-дневна заповед за
Коментари Харесай

Той получи двегодишна условна присъда заедно с 60-дневна заповед за реабилитация и 10-годишна заповед за уведомяване за терористи в Ноември 2020 г.

Вон проявява интерес към десния екстремизъм, сатанизма, окултното и насилието, след като е пропаднал „в заешката дупка на интернет“ на 14-годишна възраст, чу Old Bailey.

Полицията откри 4200 изображения и 302 файла, включително екстремно дясна терористична книга и документи, свързани със сатанизма, неонацизма и антисемитизма, на неговия компютър и други устройства по време на претърсване на семейния му дом в Туикенхам, юг -западен Лондон.

Той беше арестуван като част от разследване на онлайн форум, използван от екстремисти.

След като излезе на свобода от съда, Вон - сега известен като Хари Блейк - се върна в Олд Бейли през юни тази година, когато призна, че е направил неприличен образ на дете през септември 2022 г.

Полицай от Thames Valley се записа как сексуално малтретира момиче , 13, използвайки телефона си

Той също така призна три обвинения за притежание на екстремни порнографски видеоклипове, заедно с още три обвинения за неспазване на заповед за предотвратяване на тежки престъпления и три нарушения на неговата заповед за уведомяване за тероризъм.< /p>

Нарушенията – включително неразкриване на таен имейл адрес и акаунти в криптовалута – се случиха само един месец след първоначалната му присъда през 2020 г.

В четвъртък той беше осъден на обща от три години и два месеца зад решетките.

„Артикулиран и интелигентен“ студент

Вон – чийто баща, Джейк, е читав чиновник и директор на корпоративните услуги в Камарата на лордовете - е бил отличник в ексклузивното гимназия Tiffin в Кингстън, югозападен Лондон.

Той беше "артикулиран и интелигентен" ученик, който се беше забъркал в сатанизма и десния екстремизъм от епохата от 14, въпреки че се е радвал на „всички предимства“, които животът може да предложи, чул Old Bailey.

Той е бил арестуван, след като се хвалел със стрелби в училище и споделял наръчници за експлозиви и неонацистка пропаганда онлайн.

Експерт каза, че материалът, който гледа, е „най-крайната граница на сатанизма и неонацизма“ с „ясни признаци на расизъм“.

Майка му беше на работа, а баща му тичаше Ричмънд Парк, когато полицията пристигна в дома на семейството в 6:58 сутринта на 19 юни 2019 г. - с двете му по-малки сестри на 10 и 14 години, които отвориха вратата.

Прочетете повече:
Неонацистки водещи на подкаст бяха набелязани Синът на Хари и Меган
Рискът от тероризъм нараства, вътрешният министър предупреждава
Крайнодесният екстремист взриви семейната кухня, след като превърна бараката във фабрика за оръжия

Наим Миан Кей Си, защитаващ, каза, че Вон е имал " любящи, отдадени родители", които се запитаха дали са отговорни за поведението на сина си.

"Интернет отвори един много мрачен свят. Не можем да сме сигурни какво правят децата в спалните си", каза г-н Миан.

Полицията откри поредица от плакати, направени от Вон, включително един на масовия убиец Андерш Брайвик, заедно с думите "Всяко момиче обича масов убиец".

Други плакати бяха украсени с лозунги, гласящи "Добре е да си училищен стрелец" и "Добре е да си нацист".

< p>Вон по-рано е търсил редица училища в близост до дома му с помощта на Google Maps, съобщи съдът.

Говорейки след произнасянето на присъдата, главният надзирател детектив Гарет Рийс от командването за борба с тероризма на Met Police , каза: „Блейк беше осъден за престъпления, свързани със споделяне на екстремистко съдържание онлайн, така че бяха наложени ограничения за ограничаване на достъпа му до компютърни системи.

„Неговото нарушение на тези условия беше изключително сериозно.

„Той не само беше нарушил условията, но разкрихме, че той също е съхранявал изображения на малтретиране на деца.

„Надявам се, че този случай изпраща посланието, че наблюдаваме отблизо хората, които са уведомени за тероризъм и заповеди за предотвратяване на престъпления и че ще ги върнем в съда, където сме установили, че са нарушили тези условия."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР