Канцлерът Джереми Хънт е уверен, че „инфлацията намалява“ и е на път да бъде намалена наполовина тази година

...
Той подчерта, че придържането към плана“ за намаляване на инфлацията
Коментари Харесай

Той подчерта, че „придържането към плана“ за намаляване на инфлацията е най-добрият начин да им се помогне.

Въпреки прогнозата на Английската централна банка за процент на инфлация от 7,1%, експертите все още очакват той да спадне до около 5% до края на годината.

Инфлацията се понижи обратно до 6,8% от неотдавнашно насълзяване на очите връх от 11,1% миналия октомври, но все още е далеч от целта на Bank of England от 2%.

Междувременно Службата за национална статистика (ONS) значително повиши цифрите за растеж на Обединеното кралство, показвайки, че икономиката се е възстановила от пандемията COVID по-бързо, отколкото се смяташе досега, надминавайки размера си преди пандемията преди почти две години.

Цените на храните „продължават да предизвикват притеснение“

„С наближаването на есента знам, че семейните бюджети все още са натоварени, но инфлацията намалява и сега е моментът да завършим работата. Ние сме на път да намалим инфлацията наполовина тази година и като се придържаме към плана си, ще облекчим натиска върху семействата и бизнеса," каза г-н Хънт.

Zoopla казва, че броят на продажбите на имоти в Обединеното кралство е на път да падне до най-ниското ниво от десетилетие

„И това не трябва да е изненада, въпреки съмнявайки се от някои, последните данни показват, че сме се възстановили по-добре от много други икономики от Г-7 и сме една от най-привлекателните страни в света за инвестиране.“

Той добави: „Това правителство отключва потенциала на Обединеното кралство - привличане на повече инвестиции, създаване на нови работни места и растеж на икономиката."

Прочетете още политически новини:
Суела Брейвърман нарежда преглед на "политическия активизъм" в полицията
Пациентите със затлъстяване не могат да бъде преместен от приземния етаж на болницата поради опасения за безопасността

В отговор на коментарите на г-н Хънт, Рейчъл Рийвс, член на парламента, канцлер в сянка на Лейбъристката партия, каза, че той е „напълно далеч от икономическата реалност, пред която са изправени семействата във Великобритания“.< /p>

Тя добави: „Преминаването от липса на растеж към нисък растеж не заслужава победна обиколка и не трябва да бъде върха на нашите амбиции.“

Тя каза, че планът на лейбъристите за икономиката е свързана с „инвестиране във Великобритания“ за „отключване на растежа, намаляване на битовите сметки и подобряване на положението на работещите във всички части на страната“.

Канцлерът Джеръми Хънт ще бъде интервюиран за Тревър Филипс в неделя утре сутринта . Гледайте Sky News от 8:30 сутринта, за да гледате.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР