Той подчерта, че най-стабилно правителство би било само сформирано от

...
Той подчерта, че най-стабилно правителство би било само сформирано от
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Без нас правителство не може да има, готови сме, диалогични сме

Той акцентира, че най-стабилно държавно управление би било единствено образувано от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като в това време акцентира, че без неговата партия никакъв кабинет не може да има.

" Без нас държавно управление не може да има, подготвени сме, диалогични сме, разбираме, слагаме България над всичко. Единственото, което желаеме, е към нас да се отнасят с почитание поради голямата войска, която стои зад нас като гласоподаватели ", съобщи пред бъдещата си парламентарна група водачът на ГЕРБ, като засяга хилядите гласоподаватели на групировката.

" Бихме ги дружно. Победихме ги поотделно. И с машини, и с хартии, и с каквото желаете ", означи Борисов. Според него всеки който желае положителното на България и слага народа и цивилизационния избор на страната преди всичко, би трябвало да подходи с отговорност.

Борисов извади преди всичко като претекст за съставяне на държавно управление нуждата от приемане на нов бюджет. И очерта вариациите за кабинет.

" Без държавно управление бюджет не може да се одобри. Предполагам каква ще е тактиката - да ни бъде импортиран бюджет, който ще е на 6-7% недостиг. Без да се внесат данъчните закони дефицитът няма по какъв начин да падне под 3%. Може да не се одобри бюджет преди локалните изборите. Само ние призоваваме за данъчна дисциплинираност, всички останали дават обещание развързване на кесията. Сега си разрешават да дават добавки към пенсиите, а това е жив популизъм ", сподели водачът на ГЕРБ пред новите си депутати в партийната централа, а обръщението му беше предавано във Facebook.

" Казвам всичко това, с цел да схванат водачите какъв брой е значимо да има държавно управление, с цел да се направи бюджет. Около юни страната ще спре да заплаща, тъй като няма бюджет. Колкото и да ни нападат нашите другари, единственото устойчиво, дълготрайно държавно управление е сред двете огромни обединения, тъй като всъщност имаме идентични визии в 99% от стратегиите си. Войната сред нашите партии беше яростна ", акцентира Борисов, откакто ПП-ДБ към този момент отхвърлиха да поддържат кабинет, в който взе участие ГЕРБ или е излъчен с техен мандат.

Той позволи и други разновидности за държавно управление без ПП-ДБ, само че акцентира, че там са основни разграничителните линии.

" Там има две разграничителни линии - Украйна и къде се намираме в Европа, и надлежно по тематиката Северна Македония. Като се има поради, че " Възраждане " си повишават резултата и споделят: " ние можем да поносим до момента в който не станем първа политическа мощ ". Не, че ще се случи, само че по този начин пазят електората си. Има Такъв Народ, като слушах Слави, споделят, че в Народно събрание ще играят държавен и партиен надзор. Те ще управляват. ОТК, както беше. Движение за права и свободи са подготвени постоянно да ръководят. И оставаме ние и сътрудниците от Политическа партия. Най-лесно е да искаш да контролираш, а някой различен да работи. Очаквам в идващите дни повече разсъдък и мъдрост от политическите партии ", заключи той.

Иначе, по думите му, щели да се потвърдят мненията, които към този момент звучат " заедно непотребни станахме, тъй като никой не правеше положително ".

" И неслучайно президентските хора през днешния ден към този момент споделят, че партийният модел е привършен ", разяснява Борисов и акцентира, че би трябвало да излъчат държавно управление тези, които обичат републиката, парламентаризма и смятат, че това е най-хубавата народна власт, както считат в ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ удостовери, че Росен Желязков още веднъж ще бъде кандидатурата на партията за ръководител на Народното събрание, както и в 47-ото Народно заседание, а за негов заместител ще бъде препоръчана Росица Кирова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР