Той остана единствен кандидат в надпреварата Риши Сунак ще бъде

...
Той остана единствен кандидат в надпреварата Риши Сунак ще бъде
Коментари Харесай

Риши Сунак е новият премиер на Великобритания

Той остана единствен претендент в конкуренцията
Риши Сунак ще бъде новият министър председател на Англия, откакто другият претендент Пени Мордаунт се отдръпна от конкуренцията. Тя не съумя да получи задоволително гласове и разгласи, че поддържа съперника си. Сунак имаше поддръжката на над 150 депутати, а тя - малко над 20 гласа.

Риши Сунак е някогашен „ канцлер на хазната ” или финансов министър от февруари 2020 година до юли 2022 година Той бързо се издига до високия пост след избирането си за народен представител през 2015 година

Сунак е роден в Саутхемптън през 1980 година в фамилията на индийци, емигрирали от Източна Африка. Баща му е бил персонален доктор, а майка му е имала лична аптека.

Риши Сунак учи в учебно заведение „ Уинчестър ”-  много изящен интернат за момчета. След това следва политика, философия и стопанска система в влиятелните университети в Оксфорд, Англия, и Станфорд, Съединени американски щати.

Именно в Съединени американски щати той се среща със брачната половинка си Акшата Мурти - наследница на индийски милиардер и ИТ магнат. Тя и Сунак, който в този момент е на 42 години, имат две дъщери.

Преди да влезе в политиката, той работи в региона на финансите, по-специално в „ Голдман Сакс ”, и основава лична капиталова компания. Говори се, че е станал милионер още на двайсет години.

Финансите на Сунак и фамилията му бяха подложени на натоварен надзор тази година, като данъчните каузи на брачната половинка му бяха сложени в светлината на прожекторите.

Поддръжник на Брекзит през цялото време, Сунак закупи известност, като раздаде милиарди лири държавна помощ по време на пандемията.

Интересен миг е и полагането на клетвата му на народен представител – тя беше положена върху „ Бхагавад Гита ”, санскритски текст, една от главните книги на хиндуизма.

Друго любопитно е, че той е въздържател, който обича Кока-кола.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР