Той носи пистолет на интервюта с чуждестранни журналисти и обсъжда

...
Той носи пистолет на интервюта с чуждестранни журналисти и обсъжда
Коментари Харесай

Кой е Кирил Буданов: Топ разузнавачът на Украйна излиза от сянката си

Той носи револвер на изявленията с задгранични публицисти и разисква разследващи данни.

Оръжия и военно съоръжение са разхвърляни по бюрото и на пода на офиса му в Киев.

Твърди, че има " източници ", близки до съветския президент Владимир Путин.

Като началник на разузнаването, управляващ шпионските интервенции на Украйна във войната с Русия, 37-годишният Кирил Буданов е построил собствен обществен профил, който употребява, с цел да популяризира посланията си и да заплашва Русия от разстояние.

В днешно време един шпионски необут не може да остане в сянка, безапелационен е той.

Ръководителят на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Украйна даде особено изявление за Reuters в строго охраняваната си централа в столицата Киев.

" И всички последващи войни ще наподобяват по този метод. Във всяка една страна по света. Можем да кажем, че тук задаваме наклонност ", добавя той.

Украйна си е направила изводите за нуждата да съобщи посланието си от 2014 година, когато Москва изненада света, завземайки полуостров Крим и отприщи прокси война на изток, изяснява Буданов.

" През 2014 година изцяло загубихме осведомителната война. А войната, която стартира през 2022 година,  започнахме тук по напълно друг метод. И в този момент руснаците губят осведомителната борба ", добавя той.

Откакто протестът на наемниците от " Вагнер " в Русия предишния месец накара ръководещата система на Москва да наподобява по-непрозрачна и нестабилна, Буданов употребява опцията да реши какво знаят украинските шпиони за своя зложелател.

В елементи от изявлението, представени от Reuters по-рано тази седмица, той съобщи, че разбунтувалите се съветски наемници са се насочили към нуклеарна база, преследвайки атомно оръжие с размер на раница.

Няколко съветски източника, разговаряли с организацията, потвърдиха елементи от този роман.

Буданов цитира и прихванато изследване, извършено от съветското вътрешно министерство, което съгласно него демонстрира, че шефът на наемниците Евгений Пригожин има поддръжка в Русия.

Той не показа доказателства, само че отбелязва, че  е планувал, че Русия ще нахлуе в Украйна предходната година.

" Кой се оказа прав? Ние. Имаме лични източници. В най-близките кабинети на Путин, по този начин да се каже. Ето за какво нормално знаем какво се случва. ", безапелационен е Буданов.

Енигматичен и под напрежение, той седи зад бюрото си във военна униформа под картина, изобразяваща бухал – признакът на неговата организация, впил нокти в прилеп – емблемата на съветското военно разузнаване, добавя Reuters. Щорите на кабинета му са спуснати, а на прозорците има чували с пясък.

Назначен през август 2020 година, Буданов означи внезапен растеж на известността и публичния си профил в Украйна по време на войната, където е представян като подмолен началник на напъните за нанасяне на ответен удар на Русия.

В съветските медии той е омразна фигура.

Кремъл дефинира като " чудовищна " забележката му, направена през май, че " ще продължим да убиваме руснаци на всички места по света до цялостната победа на Украйна ".

Русия упрекна украинските секрети служби за убийствата на съветски блогър и публицист, подкрепящи войната. Киев отхвърля да е забъркан.

Руските медии по-рано даже оповестиха, че през април съд в Москва е арестувал задочно Буданов по обвинявания в тероризъм.

Перспективата за шпионска организация, която изпраща убийци, с цел да преследват враговете на Украйна, провокира съпоставения с израелския Мосад.

Буданов не се опълчва на аналогията.

" Ако питате за Мосад като прочут с това, че отстрани враговете на своята страна, то ние сме го правили и ще го вършим. Не е належащо да сътворяваме нещо, тъй като то към този момент съществува ".

Буданов стартира военната си кариера като действен служащ в специфичните сили и служи на изток, откакто Русия нелегално анексира Крим и нейни пълномощници завладяват източните околности на Украйна. Раняван е три пъти.

Откакто поема управлението на шпионската работа, има голям брой несполучливи опити за покушения против него, в това число несполучлив атентат с кола бомба, при който нападателят е взривен.

" Единственото, което мога да кажа, е, че те не са спрели да вършат опити, само че ще повторя - всичко е на вятъра ", безапелационен е той.

В края на май съветски въздушен удар порази щаба му на Рибалския полуостров в Киев, което провокира известия в съветските медии, че той е тежко ранен.

Буданов омаловажи смисъла на удара.

" Това не беше първият им опит. Но, както виждате, за следващ път сме тук, в основните пространства на тази постройка. Когато бяхте на открито, можехте да видите хора, които се разхождат и работят. Всичко работи, както би трябвало ", добавя шефът на разузнаването на Украйна.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР