Той не носи бели дрехи и високи готварски шапки. Груб

...
Той не носи бели дрехи и високи готварски шапки. Груб
Коментари Харесай

Антъни Бурдейн - лошото момче на кулинарния бизнес

Той не носи бели облекла и високи готварски шапки. Груб е до безсрамие и непрекъснато наскърбява. Когато готви (и не само), използва недопустимо огромно количество алкохол, а опиатите и безразборният секс напълно не са „ тера инкогнита “ за него. Въпреки всичко изброено до тук той е един от най-известните готвачи в света. Запознайте се с Антъни Бурдейн.

Трябва да си необятно скроен или просто Бурдейн с цел да сготвиш ректум на африкански глиган. Да не приказваме за овчи тестиси, специалитет в Мароко, или око на тюлен – един деликатес, който малко на брой са се осмелили да опитат.

Известен с пиперливият си език е свежото леко цинично възприятие за комизъм, Бурдейн е икона за младите кулинари по целия свят.

 Ядене на инсекти

Лекотата, с която преодолява езиковите и културните бариери, както и неуморимият му рискован дух, са му спечелили милиони върли почитатели.

Опознайте „ неприятното момче на кулинарния бизнес “ с някои от най-култовите му цитати, които в огромна степен разкриват същинският Антъни Бурдейн.

1. Има ли нещо по-хубаво, което можеш да направиш за някого, от закуска?

2. Храната отразява всичко, което сме. Тя е продължение на нашето национално и етническото възприятие. Тя разкрива персоналната ни история, на региона ни, на племето ни, на бабите ни.

3. Не се тормозя, че в множеството време наподобявам като глупак.

 Бърдейн

4. Хората се гордеят с храната си, с кухнята си. Ако просто седне и пийне с тях, без боязън или предубеждения, те ще бъдат открити с теб. Открити и прями, както не биха били към някого, който просто търси забавни истории.

5. Животът ми като готвач изисква непрекъснат надзор. Но при пътуването и яденето можеш просто да оставиш нещата да се случват сами.

6. Не се опитвай да правиш строги проекти и да контролираш ваканцията си. Това постоянно води до извънредно изкарване, цялостна злополука.

7. Най-хубавите проекти за отмора са...провалените. Когато се провали проект А, откриваш, че има надалеч по-вълнуващи способи да се насладите на ваканцията си.

8. Старая се постоянно да бъда себе си. Но се се тормозя, че в Токио наподобявам като някакъв голям, окосмен и смрадлив чужденец. Въпреки че демонски се старая да не наподобявам по този начин, почтено.

9. Когато си млад, на 22, физически здрав и жаден за познания – пътувай. Отиди колкото се може по-далеч, спи на пода, в случай че е нужно. Само по този начин ще можеш да се учиш от другите, да видиш по какъв начин живеят, по какъв начин се хранят и готвят.

10. Всичко може да се сготви и изяде. Дайте ми Елвис, сол и оцет – и ще го изям.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР