Той не е Жокерът. Той е Хоакин Финикс, който изгради

...
Той не е Жокерът. Той е Хоакин Финикс, който изгради
Коментари Харесай

Раждането на един брутален и гениален Жокер: Хоакин Финикс на 46!

Той не е Жокерът. Той е Хоакин Финикс, който построи и изигра един брутално добър, трагично действителен и влудяващо обезпокоителен облик на тъжния смешник, който се трансформира в изверг, а фенът остава колеблив сред благосклонностите, емпатиите и отрващението си към този воин.

Хоакин Финикс през днешния ден става на 46, среща се на върха на славата поради гениалната си роля в "Жокера ", а хората все по този начин не знаят задоволително за този артист, който няколко пъти се е отказвал от специалността си.

 жокер хоакин финикс Warner Bros. Pictures

Хоакин Рафаел Ботъм е роден в Пуерто Рико. Живее там единствено 4 години, след което фамилията му се реалокира да живее в континенталната част на Америка. Живял е също по този начин и в Латинска Америка.

За известно време родителите му са дейни участници в набожен фетиш. Когато напущат дефинитивно култа през 1978 година, те трансформират и фамилното си име на Финикс, с цел да символизират ново начало. И петте им деца – 3 момчета и 2 девойки, са ангажирани с актьорската кариера от дребни.

Вегетарианец е от 3-годишен. А след това става веган.

 хоакин финикс Getty/Gulliver

Като дребен Хоакин стартира да се назовава Лийф (листо), тъй като доста желае да бъде като по-големия си брат Ривър (река) и сестра си Рейн (дъжд). Той даже употребява това име при първите си функции до 15-годишна възраст. После се връща отново към името Хоакин.

На 31 октомври 1993 година неговият брат Ривър Финикс взима свръхдоза опиати и умира пред холивудския нощен клуб Viper Room, благосъстоятелност на Джони Деп. Обаждането на Хоакин до 911 в опит да избави брат си е предавано неведнъж по малкия екран и радиото. Това провокира неговото отдръпване от публичния живот.
 Невероятният Хоакин Финикс  Невероятният Хоакин Финикс  Невероятният Хоакин Финикс  Невероятният Хоакин Финикс
Истински шлагер е присъединяване му във кино лентата "Гладиатор " (2000) на режисьора Ридли Скот, където Хоакин се показва в ролята на младия римски император Комод. За тази роля е номиниран за "Оскар ", "Златен глобус ", "Златен спътник " и наградата на БАФТА.

След година обаче по гледище на приятелите му, той се завръща в киното. През 2008 година афишира, че дефинитивно се отхвърля от актьорската кариера и се отдава на музикалното занятие. Той записва албум с музика от кино лентата „ Да вървиш по линията “, за който получава Грами през 2007 година.

 хоакин финикс Getty/Gulliver

Оттогава рядко е виждан на публични места, а когато се появява е с брада и тъмни очила, съвсем неразпознаваем.

В момента Хоакин още веднъж е на гребена на вълната с "Жокера " и получи напълно справедливо влиятелния "Оскар " за паметната си роля.

През 2016 година Хоакин стартира да се ссреща с актрисата Руни Мара, а през 2019 година се сгодиха. Двамата са една от най-пазещите персоналния си живот двойки в Холивуд, по тази причина и беше огромна изненада, когато папараци уловиха Руни Мара с наедряло коремче. През септември тази година стана ясно, че Хоакин и Руни са станали родители на момченце, което са кръстили Ривър в памет на умрелия брат на артиста.
 Милите моменти на Хоакин Финикс и Руни Мара  Милите моменти на Хоакин Финикс и Руни Мара  Милите моменти на Хоакин Финикс и Руни Мара  Милите моменти на Хоакин Финикс и Руни Мара
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР