Той настоя за закон за лустрацията Васил Терзиев се обяви

...
Той настоя за закон за лустрацията Васил Терзиев се обяви
Коментари Харесай

Васил Терзиев обеща да прави музей на комунистическия режим в София

Той настоя за закон за лустрацията
Васил Терзиев се разгласи за приемане на закон за лустрацията: 

„ Трябва да прочетем цялата страница, с цел да може да приключим главата “, съобщи той по бТВ. Терзиев даде образец с Румъния, която е приела закона през 2012 година. Той счете, че би трябвало да се криминализира използването на информация от досиетата на Държавна сигурност, която я няма в архива, с цел да спрат „ машинациите с досиета, които се позлват за шантаж “, сподели претендента на ПП-ДБ, „ Спаси София “ и Екипът на София.

Законът за лустацията щял да покаже дали сме на път да станем обикновено общество, да се изговори болката

„ Аз желая да се извиня като потомък. Трябва да приемеш историята “, добави той. Терзиев даде обещание да направи музей на комунистическия режим в София.

„ Хората да знаят какво се е случило и да се погрижим, разбирайки тези контузии. Давам заричане, че при мой мандат ще има музей – нещо, което е тупана топката 15- 20 година “.

Според него е допустимо да бъдат построени 30 детски градини за 4 години.

„ Има принадлежности. От разширение до отчуждаване на терени. Работа с частни вложители. Има интерес и би трябвало да им се помогне, с цел да се осъществя “, сподели още той.

„ Аз съм потвърден войник. Никога не съм се предавал елементарно и това е повода всичко, което съм започвал, да го доведа до дъно “, безапелационен е Васил Терзиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР