Той може да го е измислил или не, но името

...
Той може да го е измислил или не, но името
Коментари Харесай

Напитката, която обичаме. Лоши новини за шампанското


Той може да го е измислил или не, само че името Дом Периньон от епохи е неразривно обвързвано с едноименното шампанско, осведоми БТА 

Според някои версии на историята френският духовник е създал първото шампанско на 4 август 1693 година в абатство " Сен Пиер д‘Отвилер ".
-->
Кой обаче тъкмо е измислил втория способ за ферментация в бутилка за произвеждане на шампанско остава тайнственост.

В наши дни " Дом Периньон " (Dom Perignon) е името на марка винтидж шампанско, създадено в сходство със прецизни правила за генезис и произвеждане. Един търговец на вино разказва бутилка " Дом Периньон " А 249, която коства 274 $, по следния метод: " държаща съвършено и интензивно нотката си с едвам осезаем грациозен намек за скрита мъка ".

Въпреки че монахът не е бил първият, измислил шампанското, той е останал в историята с няколко нововъведения в лозарския бранш. По един или различен метод наподобява, че напитката е била откритие на Бенедиктинския медал, чийто член е бил Дом Периньон и макар че не е допустимо да се потвърди това, през тази година се навършват 330 години от първата чаша. 

Отрасълът за произвеждане на шампанско евентуално има други неща, за които да се тревожи. Въпреки че световните продажби на пенливата напитка са нарастнали с 1,6 на 100 през 2022 година, съгласно Комитета на шампанските виновност, производителите са били притиснати от все по-големите разноски за горива и сянката на инфлацията, която изяжда бюджетите на потребителите.

Продажбите в Съединени американски щати, най-големият пазар за шампанското, са намалели през 2022 година - спад, който не предвещава нищо положително за бранша. Комитетът на шампанските виновност разгласи, че чака продажбите през 2023 година да са под миналогодишните.

" Трудните условия на развъждане, по-малката наличност и нарасналите цени са предиздвикали някои консуматори да се насочат към пенливи виновност от по-нисък клас като опция ". Това съобщи Хенри Фар, асоцииран шеф в консултантската компания " Бранд Файненс " (Brand Finance), която наскоро класира " Дом Периньон " на пето място в класацията на най-скъпите марки виновност и шампанско. На първо място се подрежда " Моет е Шандон " (Moet & Chandon), a на второ китайското вино " Чанюй " (Changyu).

Според някои фенове на шампанското " Дом Периньон " е най-хубавата марка, както твърди самата Мерилин Монро. Други обаче го класират зад " Моет е Шандон ", чиито посланици са Роджър Федерер и Скарлет Йохансон. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР