Той изрази очакване виновниците да получат правосъдие Осъждаме нападението в

...
Той изрази очакване виновниците да получат правосъдие Осъждаме нападението в
Коментари Харесай

Жозеп Борел осъди случая с побоя над Християн Пендиков

Той изрази очакване виновниците да получат правораздаване
Осъждаме нападението в Охрид, също както направиха и управляващите в Скопие, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, който одобри в Брюксел външния министър на Северна Македония Буяр Османи, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Уверен съм, че отговорните (б.р. за нападението над Християн Пендиков) ще бъдат изправени пред правораздаването. Същевременно чуваме неприемливи изявления от политици националисти, с които се насажда ненавист и се подстрекава към принуждение. Това може единствено да задълбочи напрежението и не способства за духа на добросъседство “, добави той.

Борел съобщи, че се радва, че процесът по присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз напредва.

„ Затова постоянно съм угрижен, когато се появяват ненужни компликации. Напоследък видяхме повишаване на напрежението сред Северна Македония и България с неприемливи произшествия и провокации “, уточни Борел.

Той съобщи, че осъжда всеки апел към принуждение.

„ Съвместната работа за основаване на дух на разговор и взаимно почитание е от основна значимост, това е европейският метод, по този начин е построен Европейски Съюз “, заключи Борел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР