Той изрази надежда да бъде избран председател на предстоящото заседание

...
Той изрази надежда да бъде избран председател на предстоящото заседание
Коментари Харесай

Бойко Димитров: Как бихме го обяснили на софиянци, ако трябва да гласуват за нов общински съвет

Той изрази вяра да бъде определен ръководител на идното съвещание на 25 януари.

По мотив импортирания от кмета на Столичната община Васил Терзиев план на бюджет за 2024 година, Димитров разяснява, че за първи път София разполага с подробен бюджет. 

" Тази година в бюджета на Столичната община са планувани над 100 млн. лв. за строителство на учебни заведения и детски градини, за разширение на съществуващи здания, тъй че съществено да понижим дефицита тук-там в градините ", счита Димитров. 

Заложени са доста повече пари за непорочност, които ще бъдат разпределени на общинските звена за разчистване, а не на частни компании, отбелязва той.

" Това е един значим подробност от бюджета, който се надявам да получи поддръжка от сътрудниците общински съветници ". 

Дават се доста повече средства за превоз и то освен за настоящи разноски, само че и за създаване на инфраструктура, отбелязва още общинският консултант. 

Ключов акцент съгласно него е основаването на така наречен " цивилен бюджет " от 5 млн. лв. - средствата ще бъдат разпределени на регионите и жителите ще могат да гласоподават за това, кое е значимо да се осъществя в техния регион ", показва още Бойко Димитров.

" Увеличението на заплатите на чиновниците в градския превоз с 15% от 1 март минава през транспортните оператори и по-големите доходи, които те имат от продажбата на транспортни документи. За благополучие равнищата на прилагане на публичен превоз се върнаха на тези от преди Коронавирус рецесията ".

На среща в края на седмицата сред кмета Терзиев и синдикатите е станало ясно, че ще се търси опция и за наново нарастване на заплатите през годината посредством държавния бюджет, за което и самите синдикати поеха ангажимент, напомня Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР