Той изказа мнението, че Кремъл не е против сключването на

...
Той изказа мнението, че Кремъл не е против сключването на
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Москва ще разположи нови оръжия на Курилските острови



Той изрече мнението, че Кремъл не е срещу сключването на кротичък контракт с Япония, само че при изискване че Курилските острови не се възприемат като противоречива територия, тъй като " това е Русия ".

Курилските острови са в центъра на териториален спор сред Русия и Япония, които по този начин и не са подписали кротичък контракт, с който публично да сложат завършек на спора, датиращ още от Втората международна война. Препъникамък са правата върху южната част на Курилските острови. След войната целият архипелаг е включен в Съветския съюз, само че Япония оспорва контрола върху Итуруп, Кунашир, Шикотан и група дребни необитаеми острови.

" Курилските острови ще се развиват интензивно и по едно и също време с това ще пораства тяхната стратегическа роля, като в това влиза и разполагането на ново оръжие там ", написа Медведев в обществената платформа " ВКонтакте ".

Коментирайки изказването на японския министър-председател Фумио Кишида, че Токио продължава да се придържа към поетата посока към позволения на " териториалния въпрос " и сключването на кротичък контракт с Русия, само че има намерение да продължи политиката на антируски наказания и поддръжката за Украйна, заместник-ръководителят на федералния Съвет за сигурност означи, че " никой не е срещу кротичък контракт ", само че японската страна е длъжна да осъзнае някои кардинални положения. Едно от тях е поетият от съветските управляващи курс за развиването на Курилските острови.

" Териториалният въпрос е завършен вечно по силата на Конституцията на Русия ", написа Медведев.

" Онези самураи, които са изключително тъжни, могат да умрат по обичайния японски метод. Направете си сепуко ", означи Медведев при изискването: " Ако, несъмнено, имате задоволително храброст. В последна сметка е доста по-приятно да целунете буйно американците, изцяло изтривайки Хирошима и Нагасаки от паметта си ", заключава някогашният съветски президент и постът му приключва със фотография на самураи.

През март 2022 година съветското външно министерство разгласи, че Москва приключва договарянията с Токио за кротичък контракт поради едностранните ограничавания на Япония по отношение на Русия във връзка със обстановката в Украйна. Москва се отдръпна и от разговора с Токио за взаимни стопански действия на южните Курилски острови и блокира разширението на статута на Япония като секторен сътрудник в разговора на Организацията за черноморско икономическо съдействие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР