Той го придоби за някакви жълти стотинки през масовата приватизация.

...
Той го придоби за някакви жълти стотинки през масовата приватизация.
Коментари Харесай

Президентът На Кнсб Проговори За Десетките Хиляди Съдби Съсипани От Баневи!

" Той го закупи за някакви жълти стотинки през всеобщата приватизация. Тогава работиха 2000 души. Това са трагични човешки ориси, които през всички тези години, всички ръководещи не виждаха ".

" Да приказваме, че семейство Баневи са жертва на системата, на някой си, съгласно мен, е безусловно неверно, защото има потвърдени доста на брой каузи, които хората са потърпевши от техни дейности, съответни служащи, съответни фамилии през всички тези години ", сподели още Пламен Димитров.

Адвокат Марин Марковски посочи, че има разлика сред собственик на сметка и контролиращ сметка.

" Възможно е в свободният свят на бизнеса даден предприемач да управлява сметка, която е благосъстоятелност на различен. Разликата сред притежавате и контролирате е доста огромна ", сподели юристът.

Вчера зам.- основният прокурор Иван Гешев заяви, че е установена сметка на Николай Банев в размер на 1 милиарда лв. в швейцарска банка. Във връзка с изказванието юрист Марковски разяснява, че елементарно може да се потвърдят всички същестуващи сметки на фамилията.

" Тези категории каузи са допустимо най-добре подплатени с късмет за прокуратурата и следствието да потвърди обстоятелствата, тъй като заграбване, пране на пари, офшорни сметки - всичко това предстои на доказване с документи. Когато документите приказват и юристите мълчат ", уточни той.

" Това, че госпожа Банева си е купила рокля, че се е държала несъобразено във времето, в което живее, не ги прави нарушители и въпросът с присъди, с задържания, с ограничения, не може да бъде по този начин елементарно подложен. Справедливост би трябвало да има, само че тя би трябвало да бъде рационална, уравновесена и потвърдена ", сподели още юрист Марковски.

Междувременно Христо Ботев, юрист на Баневи съобщи пред bTV, че с цел да изпереш 1 милиарда, би трябвало да си началник на министерство и заяви, че чака да бъде повдигнато обвиняване и на майката на предприемача.

" Няма юрист на света, който да не е благополучен, че клиентите му имат 1 милиарда в швейцарска банка. Това го споделям в кръга на шегата. Несериозно е да приказваме такива неща. Всеки път нещата се повтарят и търсим едни милиарди, които в никакъв случай не се намират. Прокуратурата да изясни за този 1 млрд ", сподели пред bTV и Христо Ботев, юрист на семейство Баневи.

" Странно е, че прокуратурата се засилва след едни думи на премиера преди година. Аз не познавам бизнеса на семейство Баневи. Запознах се с тях преди 3 седмици. Не мога да схвана какво значи източване на дружество. Майката на Николай Банев няма нищо общо с " Полимери ". Мисля, че тя ще бъде подведена под правосъдна отговорност тази седмица. Засега никой не приказва за нея и не съм чел обвинителния акт. Тя не е в ареста. Там са Николай и Евгения Баневи. Те идват от Франция и ми обясниха, че там карцерът е бил като тризвезден хотел. Тук нещата са доста зле. Някой би трябвало да направи нещо и да ремонтира арестите ", прикани юрист Ботев.

" Не е вярно съгласно мен прокуратурата да популяризира фрагменти от къщата и метода на живот на семейство Баневи. Трябва да забележим какви ще бъдат доказателствата за " Полимери ". Предприятието е било рязано за скрап най-много след влизането на синдика през 2013 година. За да изпереш 1 милиарда, би трябвало да ръководиш най-малко някое министерство. Когато не можем да потвърдим, че е имало пари в кутията за обувки, започваме да приказваме за пране на пари в Швейцария. Синът на Николай Банев не е главният очевидец по делото. Няма нищо правилно в тези изказвания. Той е разпитан и е разказал за разрива в връзките с татко си ", разкри Христо Ботев.

" За мен най-нормалната мярка за Евгения Банева е домакински арест. Тя няма къде да се укрие, няма по какъв начин да стигне до този прославен 1 милиарда, не може да влияе на очевидците. Аз не мога да схвана за какво бяха изразходвани всички тези средства на данъкоплатците, като за всички беше ясно и има безапелационни данни, че семейство Баневи се прибират в България. Те са били тръгнали да се прибират с децата си, когато са задържани на летището в Ница. Ако не се бяха прибрали, тогава можеше да се издават заповеди за европейски арести ", сподели още юрист Ботев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР