Той е развил наченки на мозък и биещо сърцеУчени създадоха

...
Той е развил наченки на мозък и биещо сърцеУчени създадоха
Коментари Харесай

Учени създадоха синтетичен ембрион – без сперма и без яйцеклетка

Той е развил първи проблясъци на мозък и биещо сърце
Учени сътвориха синтетичен ембрион на мишка без да употребяват сперма или яйцеклетка, написа Си Ен Ен. Проучването дава вяра на доста фамилии, които не могат да имат биологични деца и е оповестено в реномираното научно издание Nature.

След 10-годишни опити учените съумяват да основат ембрион, който стартира образуването на органи без да се употребява генетичен материал от родителите. Единствено нужни са стволови кафези.
Ембрионът съумява да развие всички съставни елементи за поддържането на жив организъм – мозък и биещо сърце.
Как е реализирано?

Ембрионът има потребност от три типа стволови кафези, с цел да се образува – единият се трансформира в тъкани, вторият – в амниотичен сак, в който пораства ембрионът и третият е плацентата, която свързва родителя и бебето.
В лабораторни условия учените изолирали трите типа стволови кафези от ембриони и ги култивирали в контейнери. Ден след ден следили по какъв начин групи от кафези образуват все по-сложни структури.
Преди прекосяването към човешки ембриони, учените би трябвало да изчистят множеството морални и етични спънки пред този развой. Също по този начин разликата в сложността сред човешкия и мишия ембрион значи, че този развой евентуално ще бъде вероятен след десетилетия.
В същото време обаче лекарите споделят, че информацията, която е научена с помощта на създаването на този способ може да помогне при лекуването на тъкани и органи.
Мистерията на човешкия живот
В ранните седмици на бременността (точно след оплождането) трите типа стволови кафези споделят между тях химически и механично по подобен метод, че ембрионът стартира да се развива. Много бременности завършват точно в този интервал и то доста преди дамите да схванат изобщо, че са били бременни.
При инвитро метода ембрионът се засява след този интервал и досега той не е следен толкоз от близко.
Фактът, че учените са съумели да основат основи на мозък е за първи път в историята.
Източник: бТВ
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР