Той е едва на 19 години. Допреди дни малко хора

...
Той е едва на 19 години. Допреди дни малко хора
Коментари Харесай

Аутсайдерът, за когото всички говорят

Той е едвам на 19 години. Допреди дни малко хора го бяха чували. Влезе в главната скица на US Open като " благополучен губещ ", заемайки мястото на Борна Чорич. Никой не вярваше, че ще се запомни с нещо значимо в Ню Йорк. Е, към този момент е на 1/4-финал. Отстрани поредно Аляж Бедене, Григор Димитров, Дамир Джумур и Давид Гофен. Той е Андрей Рубльов и е считан за един от най-големите гении в международния тенис.

Утре младокът ще се изправи против международния №1 Рафаел Надал в спор за място на полуфиналите. Руснакът още веднъж ще влезе в мача като безспорен новобранец. Такъв, какъвто беше във всеки един дуел от шампионата до момента. Дали обаче ще има сили да стори ново знамение и да се оправи с именития си противник? Предстои да разберем. Едно обаче е ясно - Рубльов към този момент откри място в тенис елита. Сега обаче му следва по-трудната задача - да се задържи за непрекъснато в него и да оправдае упованията, че ще бъде една от идващите огромни звезди в тениса.

Кой е обаче Андрей Рубльов?

Андрей Рубльов е роден в Москва на 20 октомври 1997 година. Всички в фамилията му са спортни натури. Баща му е някогашен боксьор, а сега се занимава с ресторантьорство. Майка му Марина Маренко е тенис треньор, като преди години е работила с Анна Курникова и Дария Гавилова.

" Винаги е обучавала тенисисти. Още щом съм се родил е поставила ракетата в ръката ми ", разкрива Рубльов за майка си.

И е тъкмо по този начин. Започва да тренира от ранна детска възраст, а на 13 години към този момент взима участия по надпревари. Най-големите му триумфи от първите му стъпки в тениса са свързани с Летните юношески олимпийски игри в Китай през 2014 година, когато печели бронзов орден на сингъл и сребърен на двойки. В тези години е един от постоянните участници на шампионатите от „ Фючърс “ сериите, които се организират през летните месеци в България. 

Първото му значимо достижение на АТП равнище идва през юли тази година, когато печели купата на червени кортове в Умаг (Хърватия), побеждавайки на финала Паоло Лоренци. Към сегашния миг Рубльов е №53 в ранглистата, само че сигурно от идната седмица ще е в Топ 50 на елита.

Извън тениса, Андрей е елементарен юноша, който не се разграничава доста от връстниците си. Обича да излиза с другари и да се забавлява. Сам споделя, че е огромен музикален почитател, а обичаните му групи са " Металика " и AC / DC.

Когато не е на корта, доста постоянно 19-годишният тенисист може да бъде видян в боксовата зала или на баскетболното игрище. Признава, че огромният му кумир е Майк Тайсън.

В тенис средите Рубльов също има доста кумири. Най-големите му любимци са Марат Сафин, Роджър Федерер, Рафаел Надал, Милош Раонич и... Григор Димитров.

Руснакът имаше към този момент щастието да победи един от идолите си. Наложи се над Димитров, като даже не загуби сет. В България незабавно го дефинираха като  " палача "  и " екзекутора " на първата ни ракета. Утре му следва среща с огромния Рафаел Надал. Среща, която сигурно ще бъде незабравима за него. Остава да разберем дали ще бъде незабравима и за... международния №1.
Светлин ТОНЕВ/БЛИЦ СПОРТ 

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР