Той добави, че увеличението на пенсиите ще натовари дефицита в

...
Той добави, че увеличението на пенсиите ще натовари дефицита в
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: Увеличението на пенсиите е заложено по т.н...

Той добави, че нарастването на пенсиите ще натовари недостига в Национален осигурителен институт, само че се чака да нарасне оптималният застрахователен приход, откъдето да влязат спомагателни доходи в бюджета на осигурителния институт.

 

Имахме две срещи с премиера и с финансовия министър, като на втората бяха поети задължения за политика по приходите в съответни браншове – висше и приблизително обучение, опазване на здравето, просвета. Това сподели за Българска телеграфна агенция основният икономист на КНСБ и шеф на ИССИО Любослав Костов по отношение на предстоящото разискване на проектобюджета за 2024 година

По думите на Костов едно от обещанията е учителските заплати да са 125% от междинната работна заплата за страната. Също по този начин се чака и растеж на заплатите в бранш „ Култура “, уточни той. И означи, че настояването на КНСБ е за 86 млн. лева за работещите в културните институти.

 

Ние искахме 15% растеж на разноските за личен състав в бюджетната сфера. Това, което ни беше дадено, е към 10% растеж на разноските за личен състав, разяснява още Костов. По думите му това въпреки всичко е добра основа, над която може да се надгради при разискванията на проектобюджета в Народното събрание.

 

Костов уточни, че компенсации за майчинство през втората година най-вероятно също ще се изравни с нарастването на минималната работна заплата, която от следващата година ще е 933 лева Очаква се и размерът на така наречен „ вдовишка пенсия “ също да се увеличи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР