Той добави, че правителството обсъжда много идеи за подкрепа на

...
Той добави, че правителството обсъжда много идеи за подкрепа на
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Обсъждаме увеличаване на минималната заплата на 770 лева

Той добави, че държавното управление разисква доста хрумвания за поддръжка на хората в изискванията на висока инфлация

"Искам да уверя всички, че няма да има заледяване на минималната работна заплата. Министерството на труда и обществената политика работи върху механизъм за автоматизирано установяване на нейната стойност, съгласно който минималната заплата би трябвало да е към 770 лева Дали сходно покачване ще се случи от 1 юли тази година или от 1 януари 2023 година е въпрос на диалог в ръководещата коалиция. "

Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в студиото на „ Здравей България “ по Нова ТВ, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Той изясни, че продължава работата по подготовката на разновидности за нарастване на пенсиите от 1 юли. Вчера имахме среща с министъра на финансите Асен Василев, по време на която обсъдихме вероятни решения за пенсионната система, сподели министърът на труда и обществената политика.

Той добави, че държавното управление разисква доста хрумвания за поддръжка на хората в изискванията на висока инфлация. 70-те лева за пенсионерите е колкото великденска добавка, толкоз и мярка за поддръжка против повишаването на питателните артикули, сподели министър Гьоков. Той изясни, че повече от половината пенсионери вземат пенсиите си по банков път и не са били наранени от усложненията в изплащането на добавката за Великден от пощенските станции. Около 800 000 индивида получават пенсиите си в пощенските станции. От тях към 300 000 души са взели добавката от 70 лева преди хакерските офанзиви, добави министър Гьоков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР