Товарните автомобили с обща маса над 3.5 тона ще плащат

...
Товарните автомобили с обща маса над 3.5 тона ще плащат
Коментари Харесай

Камионите ще плащат тол такси само за 6050 км. републикански пътища

Товарните коли с обща маса над 3.5 тона ще заплащат тол такса за прилагане на 6050 км от общо към 20 хиляди километра републиканската пътна мрежа, заяви през днешния ден членът на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " проф. Олег Асенов.

От платените пътища 796 км са автомагистрали, 2322 км – първи клас, и 2932 км – втори клас. В момента товарните коли се нуждаят от винетка за прилагане на всички 20 хиляди км. републиканска пътна мрежа.

Колко ще коства изминаването на 1 километър още не е ясно, като следва да бъдат оповестени за публично разискване цените на тол таксите. В продължение на 30 дни всеки заинтригуван ще може да насочи своите оферти по цените.

 Камионите ще заплащат тол такси единствено за 6050 км. републикански пътища
© АПИ

Преди това те ще бъдат дискутирани от работна група към консултативния съвет. " Ще балансираме по този начин цените и покритието на пътищата с тол, че отражението върху цените на стоките от първа нужда да е минимално ", разясни проф. Асенов.

Заради липса на съгласие за размера на тол таксите, заплащането на използването на пътищата по този метод от камионите и рейсовете беше отсрочено от 16 август за 1 март.

Междувременно от АПИ оповестиха, че досега към този момент приходите от продажби на електронни винетки са по-високи от събраните суми за цялата 2018 година Става дума за 358 655 688 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР