Товарен кораб с 14-членен екипаж потъна край гръцкия остров Лесбос,

...
Товарен кораб с 14-членен екипаж потъна край гръцкия остров Лесбос,
Коментари Харесай

Товарен кораб с 14 души на борда потъна край гръцкия остров Лесбос, един моряк е открит невредим

Товарен транспортен съд с 14-членен екипаж потъна край гръцкия остров Лесбос, оповестява АНА-МПА, като прецизира, че един моряк от кораба е открит незасегнат и е избавен от хеликоптер на военноморските сили.

Капитанът на кораба RAPTOR, пренасящ сол от Египет за Истанбул, е подал сигнал за злополучие тази заран, откакто корабът почнал да се накланя. Предполага се, че плавателният съд е поел вода в трюмовете заради мощните талази.

В този регион духат мощни северозападни ветрове от 8-ма степен по 12-степенната канара на Бофорт, което се допуска, че е довело до наклоняване на кораба заради по-тежкия товар и до потъването му, показва организацията.

В момента се организира огромна избавителна интервенция на бреговата защита на разстояние 4 морски благи от брега на Лесбос.

В региона има пет товарни кораба, три кораба на бреговата защита, хеликоптер на военновъздушните и военноморските сили и е задействана фрегата на военноморските сили.

Сред членовете на екипажа има двама сирийски жители, четирима индийци и осем египтяни.

Силните ветрове стопираха придвижването и по няколко фериботни линии в Гърция, в това число от Пирея до пристанищата Ханя и Ираклио на остров Крит.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР