Товарен асансьор пропадна в МБАЛ Св. Анна във Варна, пострадала

...
Товарен асансьор пропадна в МБАЛ Св. Анна във Варна, пострадала
Коментари Харесай

Асансьор с 8 души пропадна във варненска болница

Товарен асансьор пропадна в МБАЛ " Св. Анна " във Варна, потърпевша е една жена, оповестиха от прокуратурата и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в морския град.

Инцидентът станал към 14 часа. В болничния асансьор, който е с потенциал за 6 души и товароподемност 500 кг, са се качили 8. При потеглянето на асансьора, кабината е пропаднала с към 60 сантиметра.

От държавното обвиняване прецизираха, че благодарение на чиновници от Гражданска отбрана са били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождението им асансьорът внезапно е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение. Пострадалата евентуално е с фрактура.

Останалите 7 души са се разминали единствено със стрес от случая. На място текат дейности по следствие на детайлите и събитията към случилото се.

Образувано е досъдебно произвеждане.

На На 2 март 2010 година в постройката на " Майчин дом " в София пропадна асансьор , в който имаше 12 души. Сред потърпевшите бяха 8 бременни дами, акушерка и мъж. Прокуратурата повдигна обвинявания на Виктор Златков, тогава шеф на " Майчин дом ", Николай Костевски от управлението на болничното заведение, Галин Стоянов от Държавната организация за метрологичен и механически контрол и Красимир Паунов, притежател на компанията, която е отговаряла за поддръжката на падналия асансьор. Делото продължи 8 години и бе отлагано над 20 пъти.

В края на ноември т.г. Софийският областен съд призна за отговорни подсъдимите, само че ги освободи от наказателна отговорност и им наложи санкции от по 3000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР