Това заяви заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева пред Нова

...
Това заяви заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева пред Нова
Коментари Харесай

Прокурор: Д-р Димитров няколко пъти сменя показанията си

Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева пред Нова телевизия.

Рентгенологът доктор Иван Димитров бе арестуван и упрекнат в съзнателно ликвидиране, откакто на 2 март инцидентна минувачка откри тялото на 40-годишния апаш рецидивист Жоро Джевизов на улицата. Оказа се, че крадецът е прострелян в сърдечната област. Арестът на лекаря провокира многохилядни митинги в страната, само че през вчерашния ден прокуратурата изнесе своята версия по случая. Обвинението против доктор Димитров обаче бе преквалифицирано от съзнателно ликвидиране в надхвърляне на рамките на неизбежната защита и той бе освободен под гаранция.

Стана ясно е, че крадецът не е нахлувал в жилището на доктора, а децата и жена му въобще не са били вкъщи.

По думите на прокурор Андреева, в началото доктор Иван Димитров споделил, че Жоро Джевизов го е нападнал с тръба. После твърдял, че е бил нападнат с табела. Според третата версия на медика крадецът хвърлил нож по него, което го принудило да стартира да стреля. Изпразнил целия пълнител на нелегално притежаван револвер. Само един от патроните попаднал в тялото на Джевизов и го умъртвил.

„ Стреляно е отблизо разстояние в тялото на жертвата”, сподели още Галина Андреева. Тя акцентира, че обвиненият е доста по-едър и по-висок от крадеца и не е ясно за какво не се е опитал да го залови, вместо да стреля по него.

„ Убийството е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита. Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с несъразмерна сила”, сподели още Андреева.

Според нея митингите, провокирани от ареста на доктор Димитров, били провокирани от спекулации.

Прокурор Андреева акцентира, че детайлите към закононарушението са оповестени няколко дни след осъществяването му, защото на проверяващите е било нужно време да открият какво тъкмо се е случило.

„ Не сме се забавили. Разпитахме повече от 15 очевидци и изчакахме редица експертизи”, разясни заместник-окръжният прокурор на Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР