Това заяви в свое изказване в пленарна зала на Европейския

...
Това заяви в свое изказване в пленарна зала на Европейския
Коментари Харесай

Иво Христов към Денков в ЕП: В името на евроатлантизма в България...

Това съобщи в свое изявление в пленарна зала на Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D). В Страсбург се организира дебатът „ Това е Европа “, в който взе участие българският министър председател Николай Денков. 

 

„ В името на евроатлантизма и в прорез с критериите от Копенхаген България даде ход на упоритостите на Скопие да се причисли към Съюза. Междувременно българите в Северна Македония са все по този начин преследвани, без реакция от Брюксел. 

 

В името на евроатлантизма България е напът да се откаже и от дерогацията за импорт на съветски нефт “, уточни още Иво Христов. 

 

Евродепутатът сподели още: „ На състезанията за превъоръжаване на армията европейските компании бяха подценени. В името на евроатлантизма бе зарязана битката с корупцията и бе основана сегашната ръководеща коалиция. “

 

По думите му, в това време вратите на Шенген остават затворени за България, Планът за възобновяване и резистентност буксува, а българите от ден на ден отхвърлят да гласоподават.

 

„ Г-н Премиер, мисля за наложително да се избистрят понятията и задачите на Вашето държавно управление, с вярата на изборите за Европейски парламент следващата година българите въпреки всичко да намерят някакъв смисъл да отидат до урните “, сподели евродепутатът, обръщайки се към министър-председателя Денков.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР