Това заяви в студиото на Твоят ден по NOVA NEWS

...
Това заяви в студиото на Твоят ден по NOVA NEWS
Коментари Харесай

Ще брани ли ЮНЕСКО Паметника на Альоша в Пловдив?

Това съобщи в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS заместник-редакторът на Factcheck.bg Георги Марчев.

 

„ Темата потегля от организация ТАСС, която разгласява писмо на Иван Мелников - заместник-председател на съветския клон на Комитета по правата на индивида към Организация на обединените нации и шеф на Фонда за отбрана на националното исторически завещание. Накратко - той е пропагандист ”, изясни Марчев.

 

Той е безапелационен, че националните управляващи вземат решение какво ще се случи с паметника.

 

В началото на годината двама общински съветници от ДСБ предложиха монументът да бъде демонтиран, сходно на Паметника на Съветската войска в София. 

 

Припомняме, че при започване на годината общинските съветници от ДСБ - Пловдив Владимир Славенски и Йоно Чепилски, които са част от групата на “Продължаваме смяната - Демократична България ”, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската войска “Альоша ” да бъде изместен до края на 2024 година.

 

След предлагането, руската Държавна дума си разреши да кометира какво да прави България със уреди на наша лична територия. Руската посланичка у нас скочи гневно да брани от ремонт Альоша в Пловдив, като изпрати писмо, подписано от съветския законодателен орган, съдържащо изказвания за " варварска война " на Запада против руските монументи. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР