Това заяви в интервю за БНР Борислав Сандов, вицепремиер по

...
Това заяви в интервю за БНР Борислав Сандов, вицепремиер по
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Без подкрепа от ПП за третия мандат, шансове за правителство няма

Това съобщи в изявление за БНР Борислав Сандов, вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите в оставка.

" Ако Демократична България поеме отговорността за основаване на държавно управление, то в структурата на кабинета, който бихме предложили, ще съществува позицията вицепремиер по климатичните политики. Това е извънредно значима позиция ", счита Сандов. По думите му и в Българска социалистическа партия също биха възприели сходна концепция, в случай че третият мандат отиде при тях.

Относно ударното оповестяване на предпазени местности през последните дни Борислав Сандов разяснява: " Може би наподобява като в последния миг. Тази процедура я задвижихме още при започване на нашия мандат. Необходимостта от координиране и подготовка, чисто експертна, в този момент са подготвени всички тези файлове, които съумяваме да приключим. Дадохме малко повече подтик в последните дни. Обявяваме ги една след друга, с цел да може да получат нужната известност. "

С оглед на устойчивото развиване би трябвало да разгласяваме доста нови такива предпазени територии в идващите години, уточни Сандов, като се базира на Зелената договорка.

" Имаме голям % " Натура 2000 ", само че тя е с по-слаби режими, там се позволяват доста други действия. По отношение на предпазени територии по българското законодателство сме на едвам към 5,5%. Европа се стреми да има най-малко 10% такива до 2030 година "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР