Това заяви шефът на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

...
Това заяви шефът на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев: Костадинов е под карантина. Ако я наруши, може да се стигне до съд

Това съобщи шефът на Столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев.

Костадинов бе карантиниран дружно с още 27 души, участвали на Консултативния съвет за национална сигурност. Под изолираност са премиера Кирил Петков, началничката на кабинета му Лена Бориславова, президентът Румен Радев и екипът му, министри и партийни водачи. До тук се стигна, откакто шефът на Народното събрание, участвал на съвещанието на КСНС, даде позитивен резултат при тест за COVID-19.

За лицата със приключен имунизационен развой и сложена бустерна доза карантината става 5 дни, защото след 72-ия час те би трябвало да си създадат тест, който в случай че е негативен, автоматизирано на идващия ден се вкарва в системата.

“Така карантината на президента Румен Радев би трябвало да падне на 16 януари”, посочи доктор Пенчев.

Той и сътрудниците му пресмятат карантината на премиера и президента след КСНС по новата заповед, въпреки пробата на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев да е положителен на 10 януари, т.е. преди приемането на заповедта.

“Официалната информация, която дойде до нас, е с дата 11 януари, описът на контактните лица също е подаден на тази дата и ние стартираме процеса от тогава”, посочи доктор Пенчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР