Това заяви президентът Румен Радев точно в деня, в който

...
Това заяви президентът Румен Радев точно в деня, в който
Коментари Харесай

Ще направим така, че енергийният комплекс Марица Изток не само да се запази, но и да се развива като енергийното сърце на България

Това съобщи президентът Румен Радев тъкмо в деня, в който зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс, който дава отговор за Зелената договорка от страна на Брюксел, гостува в България и взе участие за Европейския зелен пакт и приказва на конференцията " Зеленият преход - решения и провокации за България ".

Радев сподели това, в случай, че същността на Зелената договорка е прекъсването на въглищните централи и в случай, че цяла седмица служебното държавно управление, назначено от него, приказва по какъв начин ще преговаряме да затворим тези централи през 2040 година, т.е. малко по-късно от досегашния небосвод - 2035 година.
 Радев: Ще създадем всичко допустимо да удължим периода на въглищните ни централи (СНИМКА) Радев: Ще създадем всичко допустимо да удължим периода на въглищните ни централи (СНИМКА)
Защитата на удължаването на периода на работа на българските въглищни централи е идея, която съм приел. Това съобщи президентът Румен Рад...

Всъщност на Радев беше заложен въпрос дали България ще успее да отбрани пред Европейски Съюз периода за затваряне на въглищните централи до 2040 година, като част от " Зелената договорка ". Държавният глава отговори, че приема това като своя идея и напомни, че по време на съвещанието на Европейския съвет през месец май, дружно с представителите на Полша, Гърция и Унгария е направил по този начин, че да отпадне точка от признатата декларация, която да форсира доста прехода към нисковъглеродна стопанска система. По думите на президента при една добра политика, дружно с въглищната енергетика, там могат да се развиват и нови технологии за извличане на сила като системи за зелен водород, слънчева сила, както и технологии за запазване на силата.

!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР